ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka'ya yeni tramvay hattına onay

Karşıyaka'ya yeni tramvay hattına onay

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'ya yeni tramvay hattına onay

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Karşıyaka'da yapılacak olan Örnekköy-Yeni Girne tramvay hattı için ÇED raporu bakanlık tarafından onaylandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, projeyle ilgili ÇED gerekli değildir kararı verdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Karşıyaka’da yapmayı planladığı Örnekköy Yeni Girne tramvay hattı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na Çevresel Etki Değerlendirmesi için başvuruda bulundu. Bakanlık projeye onay verdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi 2030 İzmir Ulaşım Master Planında yer alan söz konusu Örnekköy- Yeni Girne Ana Hat Arası Tramvay Hattı, Karşıyaka ve çiğli tramvay hattı entegre olacak. Bostanlı İskele Tramvay Durağı- Girne Bulvarı-Girne Caddesi-Örnekköy Kentsel Dönüşüm Bölgesi ve Nazım Hikmet Bulvarı) kentin bu kesiminde yer alan yoğun nüfusa hizmet vermek için tasarlanıp, hat planlı ve yerleşik alanlar içerisinde projesi yapılacak. Proje ile ilgili hazırlanan raporda maliyet 912 milyon 739 bin 187,35 TL gösterildi.

PAYLAŞ
Beğendim 9 Muhteşem 3 Haha 4 İnanılmaz 1 Üzgün 0 Kızgın 3
Önceki Haber CHP Karşıyaka'da delege seçimleri başladı
Sonraki Haber Gaziemir’in amazonları piste çıkıyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?