ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyakalı İş Kadınları Hemşireler Günü'nü KETEM’de kutladı

Karşıyakalı İş Kadınları Hemşireler Günü'nü KETEM’de kutladı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyakalı İş Kadınları Hemşireler Günü'nü KETEM’de kutladı

Karşıyaka İş Kadınları Derneği (KAR-İŞKAD) Karşıyaka Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi’ndeki (KETEM) hemşirelerinin gününü kutladı.

KAR-İŞKAD Başkanı Nil Güneri ve dernek yeleri ile birlikte Karşıyaka KETEM’e giderek orada çalışan hemşirelerin gününü kutladı, pasta kesildi ve hediyeler verildi. Kutlama programına İlçe Sağlık Müdürü Dr. Cenk Benli, KAR-İŞKAD Başkanı Nil Güneri, KAR- İŞKAD üyeleri, KETEM Sorumlu Uzman Doktor Derya Karagülle ve görevli hemşireler katıldı.

Başkan Güneri, sağlık hizmetlerinin sunumunda etkin bir rol oynayan ve mesleklerini büyük bir fedakarlıkla yerine getiren hemşirelerin Hemşireler Gününü ve Hemşireler Haftasını kutladıklarını belirterek şunları söyledi. “Bu özel günü Karşıyaka Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi’nde görevli hemşirelerimiz ile kutlamak istedik. KETEM kadınlarımızın korkulu rüyası olan meme ve rahim ağzı, erkeklerde kolon kanseri taramasına yönelik çalışmalar yapıyor. Bu çalışmaları çok önemsiyoruz.  Bugün burada KETEM’de görev alan hemşirelerimiz nezdinde bütün hemşirelerimizin gününü kutluyoruz.”
Hemşirelerin tek tek gününü kutlayan KAR-İŞKAD’lı kadınlar, birer hediye verdi, hemşireler günü için getirdikleri pastayı birlikte keserek günü kutladı.

KETEM
Ulusal Kanser Tarama Programı çerçevesinde; KETEM ’de 30-65 yaş arası kadınlarda rahim ağzı kanseri taramasına yönelik HPV-DNA testi, 40-69 yaş arası kadınlarda meme kanseri taramasına yönelik MAMOGRAFİ ve 50-70 yaş arası kadın ve erkeklerde kolon kanseri taramasına yönelik GGK (Gaitada Gizli Kan) testi ücretsiz uygulanıyor. 
Testler sonucunda riskli bulunan kişiler, gerekli bilgilendirme yapılarak, Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde, Sağlık Bakanlığının belirlediği kriterler doğrultusunda ve Hastanelerin görevlendirdiği Uzman Hekimlere yönlendiriliyor. Gittikleri kurumlarda yapılan işlemler ve kişilerin ileri tetkik ve tedavi işlemleri de KETEM tarafından izleniyor.

Haber ve fotoğraf: Yılmaz DURMAZ
 

HABERE AİT RESİMLER

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Başkan Ünsal'dan Vali Elban'a ziyaret
Sonraki Haber Başkan Yıldız’dan SMA hastası Doruk’a doğum günü sürprizi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?