ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka'da yeşil ve sarı etiketli asansör oranı yüzde 92’ye ulaştı

Karşıyaka'da yeşil ve sarı etiketli asansör oranı yüzde 92’ye ulaştı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'da yeşil ve sarı etiketli asansör oranı yüzde 92’ye ulaştı

Karşıyaka Belediyesi, vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla ilçe genelindeki asansörleri sıkı denetim altına aldı. 2018 muayene verileri sonucunda, güvenlik düzeyi açısından kullanılabilir durumda olan ‘mavi’, ‘yeşil’ ve ‘sarı’ etiketli asansör oranı yüzde 92’ye ulaştı.

Apartman ve iş yerlerindeki asansörlere yönelik risk oranını azaltmak, can ve mal güvenliğini sağlamak için çalışmalarına hız veren Karşıyaka Belediyesi, son bir yılda toplam 4 bin 537 asansörü denetimden geçirdi. Güvensiz olduğu belirlenen asansörlerin yasal mevzuata uygun hale getirilmesi için, bina sorumlularına gerekli uyarılar yapıldı.

Yapılan çalışmalar sonucu takip denetimlerinde; Karşıyaka genelinde güvenlik riski oluşturmayan ‘mavi’, ‘yeşil’ ve ‘sarı’ etiketli asansör sayısı toplam 4 bin 180’e ulaştı. 357 asansöre de güvensiz olduğu gerekçesiyle ‘kırmızı etiket’ verildi ve ilgili yönetmelik gereği işlem yapıldı. Geçen yıllara göre güvenlik oranı artarken, ilçe genelindeki tüm asansörlerin güvenli hale gelmesini sağlamak amacıyla denetim, takip ve bilgilendirme çalışmalarının yoğun şekilde süreceği belirtildi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Apartman sakinlerinin güvenliğini sağlamak adına sorumluluğunu yerine getiren yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Denetimleri yapan firmamız da çok büyük bir sorumluluk taşıyor ve bunun gereğini yerine getiriyor. Halkımızın güvenliğini sağlamak ve tüm asansörleri güvenli hale getirmek için işbirliğimizi sürdüreceğiz” dedi.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber 2.El Bisiklet Pazarı'na yoğun ilgi
Sonraki Haber Karşıyaka'daki üç okulun Yeni Hayat Yeni Umut projesine ilgi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?