ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka’da Nevruz coşku ile kutlandı

Karşıyaka’da Nevruz coşku ile kutlandı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka’da Nevruz coşku ile kutlandı

Baharın ve kardeşliğin habercisi 21 Mart “Nevruz Bayramı” Karşıyaka Necip Demir Anadolu Lisesi'nin bahçesinde coşku ile kutlandı.

Necip Demir Anadolu Lisesi'nin düzenlediği programa Karşıyaka Kaymakamı Özkan Demir, Karşıyaka Belediye Başkan Vekili Saadet Çağlın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kadıoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Ercan Kaçanoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Karaman, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Cenk Benli, kamu kurum yöneticileri,  Kızılay Karşıyaka Şube Başkanı Kamil Karadeniz, KARİŞ- KAD Başkanı Nil Güneri, Gaziler Derneği Başkanı Halil Taşçı, BESİAD Başkanı Sami Arslan, AK Parti İlçe Başkanı Selahattin Köse, MHP İlçe Başkanı Akif Yılmaz, STK yönetici ve temsilcileri, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. 

Karşıyaka Belediyesi bandosu eşliğinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Okul Müdürü Hasan Aras programın açılış konuşmasını yaptı. Aras konuşmasında Nevruz Bayramı’nı Türkler tarafından tarih boyunca birlik, beraberlik ve dayanışma için kutlandığını söyledi.

“Doğa ve çevrenin uyanışının kutlandığı Nevruz Bayramı”
Günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmayı okulun öğretmenlerinden Taner Pehlivan yaptı. Pehlivan şunları söyledi; “Yaşadığı geniş coğrafyada doğa ve çevrenin uyanışının kutlandığı Nevruz Bayramı'nın Anadolu'da ve Türk kültürünün yayıldığı bölgelerde son derece köklü ve zengin bir geçmişi vardır. Dünden bugüne taşıdığımız gelenek ve göreneklerimiz arasında önemli bir yere sahip olan Nevruz, Türk Dünyasında Nevruz-i Sultani, Sultan Nevruz, Sultan Navrız, Navrız, Mart Dokuzu gibi adlarla temeli Orhun Kitabelerine kadar dayanan bir bayramdır.”  

“Bayramlar her türlü kırgınlığı ve dargınlığı giderir”
Türk kültürünün hoşgörü, dayanışma, sevgi ve saygı gibi tüm insanlığın evrensel değerlerini bünyesinde barındıran bir kültür olduğunu sözlerine ekleyen Pehlivan sözlerini şöyle sürdürdü. “Kültürümüz içerisinde bayramlar her türlü kırgınlığın, dargınlığın giderilerek birlik içerisinde sevgi ve coşkunun paylaşıldığı günler olarak değerlendirilir. Bu nedenlerle Nevruz Bayramı, ülkemizde bahar bayramıyla birlikte kardeşlik, barış, birlik ve beraberliğin coşkusu olarak da ifade edilmekte ve yurt genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır.” 

Şiir okunmasından sonra Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi Orkestrası eşliğinde okul korosu tarafından türküler seslendirildi. Renkli etkinliklere sahne olan nevruz kutlamasında halat çekimi, bilek güreşi, demir dövme, yumurta tokuşturulmasından sonra Kaymakam Demir ve katılımcılar yakılan Nevruz ateşinin üzerinden atladılar, okuln bahçesine zeytin ve çam fidanı diktiler.

Kaymakam öğrenci ile yumurtayı tokuşturdu 
Öğrenciler tarafından rengârenk boyanarak dağıtılan yumurtaların tokuşturulmasında Kaymakam Demir’in öğrenci ve beraberindekilerle yumurta tokuşturması alkışlandı.

Haber ve fotoğraf: Yılmaz Durmaz

HABERE AİT RESİMLER

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 1 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Türkiye İşçi Partisi'nin ''Kültür Sanat Kenti Karşıyaka'' projeleri hazır
Sonraki Haber Çiftçioğlu’ndan Polat’a Sert Yanıt: İspatlayamazsa Açık Bir Şekilde Müfteridir

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?