ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka’da Nevruz coşku ile kutlandı

Karşıyaka’da Nevruz coşku ile kutlandı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka’da Nevruz coşku ile kutlandı

Baharın ve kardeşliğin habercisi 21 Mart “Nevruz Bayramı” Karşıyaka Behçet Uz Anadolu Lisesi'nin bahçesinde coşku ile kutlandı.

Behçet Uz Anadolu Lisesi'nin düzenlediği programa Karşıyaka Kaymakamı Özkan Demir, Karşıyaka Belediye Başkan Vekili Ahmet Diker, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kadıoğlu, İlçe Müftüsü İsa Gürler, İlçe Emniyet Müdürü Ercan Kaçanoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Karaman, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Cenk Benli, İlçe Tarım Orman Müdürü Bülent Üngör, İlçe Spor Müdürü Musa Yelek, MHP iİçe Başkanı Akif Yılmaz, STK yönetici ve temsilcileri, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Okul Müdürü Ali Kılıç günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Kılıç konuşmasında, Nevruz Bayramı’nı Türkler tarafından tarih boyunca birlik, beraberlik ve dayanışma için kutlandığını belirterek şöyle konuştu; Yaşadığı geniş coğrafyada doğa ve çevrenin uyanışının kutlandığı Nevruz Bayramı'nın Anadolu'da ve Türk kültürünün yayıldığı bölgelerde son derece köklü ve zengin bir geçmişi vardır. Dünden bugüne taşıdığımız gelenek ve göreneklerimiz arasında önemli bir yere sahip olan Nevruz, Türk Dünyasında Nevruz-i Sultani, Sultan Nevruz, Sultan Navrız, Navrız, Mart Dokuzu gibi adlarla temeli Orhun Kitabelerine kadar dayanan bir bayramdır.  
Türklerde Nevruz hakkındaki başlıca rivayet, bugünün bir kurtuluş/Ergenekon’dan çıkış günü olarak kabul edilmesidir. Nevruz bayramı tabiatın canlanmasını, yeniden dirilişini ifade etmektedir. 21 Mart yeni yılın, ilkbaharın, ilkyazın başlangıcıdır. İşte bu nedenlerle Nevruz, bir bahar bayramı niteliğinde kabul edilmiş ve günümüze kadar bayramlarla kutlana gelmiştir.”

“Türk kültürünün hoşgörü, dayanışma, sevgi ve saygısını gösterdiği günlerden”
Türk kültürünün hoşgörü, dayanışma, sevgi ve saygı gibi tüm insanlığın evrensel değerlerini bünyesinde barındıran bir kültür olduğunu sözlerine ekleyen kılıç sözlerini şöyle sürdürdü. “Kültürümüz içerisinde bayramlar her türlü kırgınlığın, dargınlığın giderilerek birlik içerisinde sevgi ve coşkunun paylaşıldığı günler olarak değerlendirilir. Bu nedenlerle Nevruz Bayramı, ülkemizde bahar bayramıyla birlikte kardeşlik, barış, birlik ve beraberliğin coşkusu olarak da ifade edilmekte ve yurt genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır.” 

Şiir okunmasından sonra okul korosu tarafından türküler seslendirildi. Renkli etkinliklere sahne olan nevruz kutlamasında halat çekimi, bilek güreşi, demir dövme, yumurta tokuşturuldu, dilek ağacında dilekler tutulduktan sonra Kaymakam Demir ve katılımcılar yakılan Nevruz ateşinin üzerinden atladılar. Kadın yöneticiler dilekte bulundu, dilek ağacının önünde fotoğraf çektirdi. 
Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Diker’in kırmızı-yeşil kordelayı dilek ağacına bağlaması dikkat çekti. Etraftakiler tarafından KSK’nin şampiyonluk dileği olarak yorumlandı.

Kaymakam öğrenci ile yumurtayı tokuşturdu 
Öğrenciler tarafından rengârenk boyanarak dağıtılan yumurtaların tokuşturulmasında Kaymakam Demir’in Emre Tekin isimli öğrenci ile yumurta tokuşturması alkışlandı. Emre Tekin, Kaymakam Demir’in gösterdiği yakınlıktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. 

Haber ve fotoğraf: Yılmaz Durmaz
 

HABERE AİT RESİMLER

PAYLAŞ
Beğendim 2 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Çiğli Belediyesi’nden yeni inşaatlara sıkı denetim
Sonraki Haber Bostanlısporlu Tarık Avrupa Şampiyonası'nda ringe çıkıyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?