ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka'da bir grup berberden makas bırakma eylemi

Karşıyaka'da bir grup berberden makas bırakma eylemi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'da bir grup berberden makas bırakma eylemi

Karşıyaka'da bir grup berber, kadına yönelik şiddetin sona ermesi için 25 Kasım Uluslararası Kadına Şiddete Karşı Dayanışma Günü'nde erkekleri tıraş etmeyerek, makas bırakma eylemi yaptı.

Berberler, kadına yönelik şiddetin önlenmesi için Volkan Berber'in öncülüğünde harekete geçti. İlk etapta erkek kuaförlerine, şiddet uygulayan erkeklerin de buralarda saçını kestirdiklerinden yola çıkılarak, "Bu salonda kadına şiddet uygulayan erkeklere tıraş yapılmaz" yazılı afişler asıldı.

Yapılan çalışma kapsamında, 25 Kasım Uluslararası Kadına Şiddete Karşı Dayanışma Günü'nde Karşıyaka'da bir araya gelen bir grup berber, üzerlerine, "Kadına Şiddete Dur Diyoruz" yazılı tişörtler giydi. Karşıyakalı erkek berberleri meslektaşlarına sembolik olarak, erkekleri bugün tıraş etmeme çağrısı yaptı, kendileri de makas bıraktı.

Karşıyakalı berber, Volkan Berber "Kadınlar ve Erkekler, toplumun her alanında eşittir kadınlara ve kız çocuklarına yönelik fiziksel, psikolojik, cinsel ya da ekonomik,… şiddetin her türü kayıtsız, şartsız insan hakları ihlalidir, SUÇTUR. Kadınlara ve kız çocuklarına yönelik her türlü şiddet, baskı ve ayrımcılığın karşısında olduğumuzu duyuruyor,amacımız Kadınlarımızın ne kadar değerli olduğunu ve  tüm Dünyada'da kadınlarımıza eşit davranılması  hassasiyetimizi göstermekti. Yapmış olduğumuz eylemde  kadın cinayetlerine artık bir son verilmesidir. Amacımız kırmak değil  sadece Kadınlarımıza yapılan Şiddete Dur demektir" açıklamasında bulundu.
 

PAYLAŞ
Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Çiğli'de sosyal yardım çalışmalarının yol haritası belirlendi
Sonraki Haber Karşıyaka’da 3. Kültür ve Çevre Sempozyumu başladı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?