ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka'da annesini kazada kaybeden oğlu yaya geçidi istedi

Karşıyaka'da annesini kazada kaybeden oğlu yaya geçidi istedi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'da annesini kazada kaybeden oğlu yaya geçidi istedi

İzmir'in Karşıyaka İlçesi'nde, otobüsten indikten sonra, yaya geçidinin bulunmadığı bir noktadan yolun karşısına geçmek isteyen 70 yaşındaki Kamile Fen'e, endüstri mühendisi 27 yaşındaki Ş.Ü. yönetimindeki otomobille çarptı.

Hastaneye kaldırılan Fen hayatını kaybederken, otomobilin kadın sürücüsü, serbest bırakıldı. Kamile Fen'in oğlu Deniz Fen bu duruma tepki gösterdi, başka canların yanmaması için önlem alınmasını istedi. Ailenin avukatı Nezih Tınkış, aynı noktada daha önce de benzer kazaların olduğunu, yaya trafiğinin yoğun olduğu noktaya bir an önce yaya geçidi yapılması gerektiğini söyledi.Kaza, Karşıyaka İlçesi Cemal Gürsel Caddesi numara 428/3A karşısında geçen salı günü saat 17.00'de meydana geldi. Bir arkadaşını ziyaret ettikten sonra evine dönmek üzere yola çıkan bir çocuk annesi Kamile Fen, belediye otobüsünden inip bir başka otobüse binmek için yolun karşısına geçmek istedi. Yaya geçidinin bulunmadığı noktadan yolun karşısına yürüyen Fen'e, Bostanlı'dan Karşıyaka yönüne giden, endüstri mühendisi kadın sürücü Ş.Ü. yönetimindeki 35 KB 9676 plakalı otomobil çarptı.Çarpmanın şiddetiyle yola savrulan Fen ağır yaralandı. Kazayı görenler polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Sağlık görevlileri Fen'i ambulansla Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne kaldırdı, otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Ş.Ü. işlemlerinin tamamlanmasının ardından serbest bırakılırken Kamile Fen aynı gün saat 23.30 sıralarında hayatını kaybetti. Fen, Bostanlı Beşikçioğlu Camii'nde geçen perşembe günü kılınan cenaze namazının ardından Soğukkuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Müzik firmasında Dış Ticaret Müdürü olan Deniz Fen, bir süre önce babasını kaybettiğini, annesinin de ölümüyle büyük üzüntü yaşadığını dile getirdi. Evli ve bir çocuk babası Deniz Fen, "Karşıyaka'da yaşıyorum, geçen salı akşamı annemi trafik kazası sonucu kaybettim. Bu trafik kazası, çok acı ve kötü bir şekilde yaşandı. Annem bir arkadaşını ziyaret ettikten sonra evine dönerken, burada yaşayan birçok yaya gibi otobüsten inip karşıdaki diğer otobüs durağına geçmeye çalışırken, Bostanlı yönünden hızla gelen bir sürücü anneme çarpıp ağır yaralanmasına neden oldu. Hastaneye kaldırılan annemde, iç kanama, beyin kanaması ve neredeyse vücudunda kırılmayan bir kemiğin kalmadığı belirlendi. Aynı gün de hayatını kaybetti. Serbest bırakılan sürücü ile ilgili yapılan işlemlerin hatalı olduğunu düşünüyorum. Bir vatandaş olarak burada alınması gereken önlemler varsa alınmasını istiyorum, bundan sonra başka insanların canı yanmasın. Benim yaşadığım acıyı bir başkası yaşamasın" diye konuştu.

Otobüs durağına en yakın yaya geçidinin çok uzak olduğunu belirten ailenin avukatı Nezih Tınkış, "Kamile Fen'in, yaşadığı trafik kazasının ardından, söz konusu yerde görüldüğü gibi yaya geçidinin olmaması, otobüs durağından karşıya geçmek isteyenlerin ciddi tehlike altında olduğunu bir kez daha ortaya çıktı. Araçlar oldukça hızlı geçiyor, burada oturanlar otobüs durağı yakınına yaya geçidi yapılması için gerekli yerlere müracaatta bulunmalarına rağmen şimdiye kadar bir netice alamadıklarını söyledi. Kendileriyle konuştuğumuzda ciddi bir sıkıntı olduğunu, daha önce de bir çok benzer kazanın meydana geldiğini belirttiler. Bu bakımdan burada ciddi bir sıkıntı olduğunu ve bunun giderilebileceğini düşünüyoruz. Otobüs durağına en yakın yaya geçidi, yaklaşık 500 metre ileride ve yine yaklaşık 700 metre geride bulunuyor. Ancak buradaki otobüs durağının bulunduğu noktada yoğun bir yaya trafiği mevcut, ancak yaya geçidi yok" dedi. Bu arada, yaya geçitleriyle otobüs durağı arasındaki mesafe nedeniyle, otobüslerden inen yolcuların yolun karşısına yaya geçidinin bulunmadığı yerden geçtikleri görüldü.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Pınar KSK'nin Eurocup Son32 maç programı
Sonraki Haber Meteorolojiden İzmir'e soğuk ve yağışlı hava uyarısı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?