ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka Müftülüğü'nden Cumhuriyetin 100.yıl dönümü etkinliği

Karşıyaka Müftülüğü'nden Cumhuriyetin 100.yıl dönümü etkinliği

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka Müftülüğü'nden Cumhuriyetin 100.yıl dönümü etkinliği

Karşıyaka Müftülüğü, Cumhuriyetin kuruluşunun 100. Yıl dönümü dolaysıyla bir etkinlik programı düzenledi.

Karşıyaka Belediyesi Çarşı Kültür Merkezinde düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklâl Marşının ardından Kemalpaşa Cami i müezzini Şuayip Coşkun’un Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Programa Karşıyaka Müftüsü İsa Gürler, İlçe Jandarma Komutan vekili Cesur Yiğit, İlçe Tarım Müdürü Bülent Üngür, KASİAD başkanı Süleyman Özsakallı, İyi parti Karşıyaka İlçe Başkanı Yetkin Hafızoğlu, Siyasi Parti temsilcileri, STK başkan ve temsilcileri, Kur’an kursu kursiyerleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Kur’an kursu öğrencilerinden emekli öğretmen Ergül Yalın’ın sunduğu program da Karşıyaka Müftüsü İsa Gürler bir konuşma yaptı. 
Müftü Gürler, Cumhuriyetin kazanımları ile başladığı konuşmasında şunları söyledi. “Bağımsız bir vatanı ve devleti olmayan istiklâl ve hürriyeti alınan bir millet ne dünyada rahat edebilir ne de yeterli olarak dini görevlerini yerine getirebilir. Ay yıldızlı bayrağımızın dalgalandığı, ezanımızın okunduğu, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan, gazilerimizin alın teri ve emeğiyle yoğrulan vatan toprakları üzerinde bugün huzur ve güven içinde yaşıyorsak bunu, bugünleri bize armağan eden, bugünleri bize hazırlayan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman gazilerimize ve aziz şehitlerimize borçluyuz. Bu vesileyle kuruluşunun 100.yılını idrak ettiğimiz Cumhuriyetimizin banisi Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle şükran ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun. Cumhuriyetimiz Ebediyyen payidar, milletimiz bahtiyar olsun.”

Kahramanlık türküleri ile salon coştu
Konuşmadan sonra TUNA-DER yönetmeni Çiğdem Sabuncuoğlu ve saz ekibinin verdiği kahramanlık türküleri mini konseri ile program devam etti. Salondakiler Türküler ve şarkılara coşku ile eşlik etti.

Karşıyaka Müftülüğü ’nün Kur’an kursu öğrencileri arasında düzenlediği Şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenler yazdıkları kompozisyon ve şiirlerini okudu. Müzik eşliğinde okunan şiirler salonda büyük alkış aldı.
Şiir dalında dereceye girenler; Hacı Mustafa Gültekin C. Atakent Kur'an Kursundan Elvan Kurtaran Atatürk’ten Son Mektup ile birinci, aynı kuran kurundan Tancun Taşdemir Vatan Destanı, Şemikler Gülistan Kız Kur’an Kursundan Gül Arslan Oraner Bayrak şiirleri ile ikinciliği paylaştılar. Atakent Kur'an Kursu’ndan Azize Bulut Ben Cumhuriyet Kadınıyım şiiri ile üçüncü oldu.
Kompozisyon dalında ise; Hacı Mustafa Gültekin Camii. Atakent Kur'an Kursu’ndan Tancun Taşdemir Vatanımız il birinci, Nergiz Kız Kur’an Kursu’ndan Ergül Yalın İçimdeki Ben ile ikinci, Hacı Mustafa Gültekin Camii. Atakent Kur'an Kursu’ndan Ayşe Nurdan Şenyürek Vatan Sevgisi ile üçüncü oldu.

Atatürk’ten Son Mektup şiiri okunurken alkışlar kesilmedi
Hacı Mustafa Gültekin C. Atakent Kur'an Kursu öğrencisi Elvan Kurtaran’nın birinciliği aldığı Atatürk’ten Son Mektup şiirini okurken salondakilerin sık sık alkışlandı. Duygulu anlara sahne olan şiiri okunmasından sonra salondakiler Kurtaran’ı ayakta alkışladı, tebrik ettiler.
TUNA-DER yönetmeni Çiğdem Sabuncuoğlu’na Müftü Gürler tarafından bir buket çiçek verilirken, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri davetliler tarafından verildi.

Haber ve fotoğraf: Yılmaz Durmaz 

HABERE AİT RESİMLER

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 1 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Öğretmenler anılarını tazeledi...
Sonraki Haber İnanç ve mücadele

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?