ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka Atatürk’ü saygıyla andı…

Karşıyaka Atatürk’ü saygıyla andı…

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka Atatürk’ü saygıyla andı…

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 80. yıl dönümünde Karşıyaka’da düzenlenen törenle anıldı.

10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası programı Hükümet Konağının Bahçesinde bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk koyma, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Ali Rıza Çalışır, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Ege Deniz Bölge Komutanı Tuğamiral Cemalettin Bozdağ, Kamu Kurumları, Siyasi Partiler ve STK’lar tarafından çelenkler konuldu.

Duygu Dolu Anlar

Saatler 09.05’i gösterdiğinde ise Karşıyaka’da hayat durdu. Hem tören alanındakiler hem de cadde ve sokaklardaki Karşıyakalılar, Büyük Önder Atatürk’ün aramızdan ayrıldığı anda saygı duruşuna geçti. Siren ve korna sesleri ilçenin dört köşesinde yankılanırken, duygu dolu anlar da yaşandı.

Çelenk koyma törenine Törene Karşıyaka Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Ege Deniz Bölge Komutanı Tuğamiral Cemalettin Bozdağ, Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcısı Kazım Arapoğlu,  Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Özcan,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu, Emniyet Müdürü Kaan Coşkun, İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Karaman, İlçe Gençlik Spor Müdürü Musa Yelek, Kurum yöneticileri, CHP İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, AK Parti İçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu, İyi Parti İlçe Başkanı Mehmet Yıldırım, Kızılay Karşıyaka Şube Başkanı Kamil Karadeniz, diğer siyasi parti ve STK temsilcileri, Gaziler, Okul Müdürleri, Öğretmenler, öğrenciler, okul müdürlerive çok sayıda Karşıyakalı katıldı.Daha sonra Karşıyaka Belediyesi Deniz Baykal Kültür Merkezinde İzmir İl ve Karşıyaka ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan anma etkinliklerine devam edildi.

Cumhuriyet ‘kimsesizlerin kimsesi’

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasından sonra İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi bir konuşma yaptı. Atatürk’ün verdiği mücadele ve kazanımlarından söz ettiği konuşmasında Atatürk’ün sadece bir asker değil, ileriyi gören bir devlet adamı olduğunu, milli iradeyi her şeyin üstünde tutarak ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmayı hedef gösterdiğini,  Atatürk’ün Cumhuriyeti, ‘kimsesizlerin kimsesi’ olarak tanımladığını belirtti.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi’nin konuşmasının ardından Atatürk’ü anma ve Atatürk Haftası ile ilgili ilk, orta ve lise öğrencileri arasında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası programı çerçevesinde hazırlanan Atatürk Oratoryosu salondakiler tarafından ayakta alkışlandı. Buradaki etkinliğe ise Karşıyaka Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi,Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Ege Deniz Bölge Komutanı Tuğamiral Cemalettin Bozdağ, Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcısı Kazım Arapoğlu,  Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Özcan,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu, Emniyet Müdürü Kaan Coşkun, İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Karaman, İlçe Gençlik Spor Müdürü Musa Yelek, Kurum yöneticileri, CHP İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, AK Parti İçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu,Kızılay Karşıyaka Şube Başkanı Kamil Karadenizdiğer siyasi parti ve STK temsilcileri, Gaziler, Okul Müdürleri, Öğretmenler, öğrenciler, okul müdürleri ve çok sayıda Karşıyakalı katıldı. Program sonunda öğrenciler tarafından yapılan resim sergisi gezildi.

Haber ve fotoğraflar: Yılmaz DURMAZ /www.karsiyakahaber.com

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyakalı çocuklardan Ata’ya 500 metrelik mektup
Sonraki Haber Karşıyaka Aziz Kocaoğlu'nu ziyaret etti

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?