ANA SAYFA > GÜNDEM > İZMİR VALİSİNDEN ŞOK BİR KARAR DAHA...

İZMİR VALİSİNDEN ŞOK BİR KARAR DAHA...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İZMİR VALİSİNDEN ŞOK BİR KARAR DAHA...

Yerel seçimlerinin ardından kapatılan İl Özel İdaresi’ne ait taşınmazların paylaşımına dair tartışmalar son hızı ile devam ederken, İzmir Valiliği yine şok bir kararın altına imza attı.

Bütünşehir Yasası öncesinde İl Özel İdaresi’nin aldığı karar doğrultusunda bazı araçların ve malların ilçe belediyelerine devrini iptal eden Valilik, büyük bölümü temizlik hizmetlerinde kullanılan araç ve gereçlerin şantiyelere iadesini istedi.

Geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen ve yaşanan anlaşmazlık nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun terk ettiği mal paylaşım komisyonu toplantısının ardından İzmir Valisi Mustafa Toprak’ın imzasıyla Maliye Hazinesi’ne devredilen idarenin 1167 kalem taşınmazının yarattığı gerginlik son hızıyla devam ediyor. İzmir’in malları konusunda yaşanan tüm bu gelişmelerin ardından kararından geri adım atmayan İzmir Valiliği, Bütünşehir Yasası sonrasında vatandaşa hizmet götürme konusunda zorlu günler geçiren İzmir’in çevre ilçelerindeki belediyeleri zorda bırakacak bir karar daha verdi.

Bütünşehir Yasası yürürlüğe girmeden önce, kurumun yetki alanında yer alan İzmir’in 9 çevre ilçesinde yaşayan vatandaşların mağduriyetlerinin ve hizmet anlamında ortaya çıkabilecek olası aksaklıkların en aza indirilmesi için bir dizi önlem alan İl Özel İdaresi, 2010 yılında aldığı karar doğrultusunda, elindeki çöp kamyonları ve temizlik hizmeti götüren araçlarını imzalanan protokol ile ilçe belediyelerine devretmişti. Söz konusu İl Genel Meclisi kararını incelemeye alan İzmir Valiliği, değeri trilyonlarca lirayı bulan 1167 taşınmazın devrinden sonra, kırsalda deprem etkisi yaratacak bir başka tartışmalı hamle daha gerçekleştirdi.

“Araçları geri getirin”

Bütünşehir Yasası’nın yürürlüğe girmesiyle birlikte, kapatılan idarenin mallarının paylaşımını sağlamak üzere İzmir Valiliği bünyesinde kurulan Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı yine çok tartışılacak bir kararın atlına imza attı. Valilik tarafından ilçe belediyelerine iletilen talepte, geçmişte İl Özel İdaresi tarafından hizmetlerde kullanılmak üzere ilçe belediyelerine tahsis edilen hizmet araçların iadesi istendi. İzmir Valiliği, büyük kısmını çöp kamyonlarının oluşturduğu ve temizlik hizmetlerinde kullanılan vidanjörler ile çöp konteynırlarını da içeren iade kararı doğrultusunda, kapsamdaki tüm araç gereçlerin İl Özel İdaresi’ne ait Gaziemir’deki eski şantiyeye getirilmesini istedi.

Kapatılan İl Özel İdaresi’nin tüzel kişiliğinin sona ermesi ve görev süresinin dolmasını gerekçe gösteren İzmir Valiliği’ne bağlı Yatırım ve İzleme Koordinasyon Başkanlığı, ilçe belediyelerine bırakılan tüm araçları da geri çağırdı. 2010 ve 2011 yılında İl Genel Meclisi’nin aldığı kararla idare kapatılmadan önce kullanımdaki çöp kamyonları, vidanjörler ve çöp konteynırlarını ihtiyacı olan ilçe belediyelerine devrini içeren protokolün tek taraflı iptal edildiğini ve sona erdiğini belirten valilik makamı, belediyelerin temizlik hizmetlerinde kullandığı araçların şantiyelere teslim edilmesini istedi.

Çöp krizi kapıda

Valiliğin bu kararı ilçe belediyelerinde şok etkisi yaratırken, hizmet mağduru vatandaşlara için de bir başka sıkıntı kapıya dayandı. Hali hazırda 8 çevre ilçe belediyesinin merkeze uzak kırsal bölgelerin evsel atıklarını toplamak amacıyla kullandığı çöp kamyonları şantiyelere iade edildiği taktirde, yeni bir çöp krizi de kapıya dayanacak. Sıcaklığın artması ve yaz mevsiminin kapıya dayanması ile birlikte, alınan karar doğrultusunda başta ilçe belediyeleri olmak üzere, özellikle yazlık beldeleri ve dağ köylerini de kaygılı bir bekleyiş aldı.

Hatırlanacağı üzere, 2010 tarihlerinde İl Özel İdaresi ile belediyeler arasında imzalanan protokol kapsamında birçok 8 çevre ilçe temizlik hizmetlerinde kullanılmak amacıyla ihtiyaç duyduğu kamyonları almış, sadece Bayındır Belediyesi katı atık ve evsel atıkların toplanması için araç ihtiyacı olmadığını belirterek herhangi talepte bulunmamıştı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber KARŞIYAKA YAĞMURA TESLİM OLDU...
Sonraki Haber Haber Bulunamadı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?