ANA SAYFA > GÜNDEM > İGC Onursal Başkanı İsmail Sivri ölümünün 7. yılında anıldı

İGC Onursal Başkanı İsmail Sivri ölümünün 7. yılında anıldı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İGC Onursal Başkanı İsmail Sivri ölümünün 7. yılında anıldı

İzmir Gazeteciler Cemiyeti’ne 14 yıl başkan olarak hizmet veren Onursal Başkan, gazeteci-yazar İsmail Sivri, ölümünün 7. yılında Alsancak'taki heykeli başında meslektaşları, dostları ve ailesi tarafından anıldı.

İsmail Sivri’nin heykeli başında gerçekleştirilen anma törenine, İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Atila Sertel, Türkiye Gazeteciler Sendikası İzmir Şube Başkanı Halil Hüner, İzmir Sevenleri Platformu Başkanı Sancar Maruflu, İzmir 68'liler Platformu Başkanı Okan Yüksel,  İsmail Sivri’nin kızı Hikmet Gökmen, oğlu Talat Sivri, İGC Yönetim Kurulu üyeleri, gazeteci dostları ve sevenleri katıldı.
Törende konuşan TGF Genel Başkanı ve İGC Başkanı Atila Sertel, "İsmail Sivri, bizim için bir öğretmendi. Federasyon kurucu başkanı ve yazardı. İyi bir gazeteci, iyi bir babaydı. Adam gibi adamdı" dedi.
İsmail Sivri’nin adının yaşatılması için hem İzmir Gazeteciler Cemiyeti olarak hem de Türkiye Gazeteciler Federasyonu olarak yarışma düzenlediklerini anımsatan Sertel, şöyle dedi:
“İsmail Sivri, engin yürekli, vefalı bir insandı. Bizler de ona olan vefa borcumuzu ödemek ve adını yaşatmak için İsmail Sivri adına Cemiyet olarak öykü yarışması, Federasyon olarak da gazetecilik yarışması düzenliyoruz.  Yine basın müzemizde adına oluşturduğumuz oda da eşyaları sergileniyor. Yaşarken iyi işler yapan, etrafına ışık saçan insanlar öldükten sonra da iyiliklerle, güzelliklerle anılıyor. İsmi daima yaşıyor. İsmail Sivri böyle bir insandı. Ruhu şad olsun.”
Törende söz alan İzmir Sevenleri Platformu Başkanı Sancar Maruflu da, “Onu anlatmak çok zor. Yüzü her zaman gülüyordu. Kızgınlıkları, küskünlükleri sona erdiren boyu küçük, aklı büyük bir insandı. Tam bir cumhuriyet beyefendisiydi. Ölümünün yedinci yılında onu bir kez daha rahmetle anıyoruz” diye konuştu.
İsmail Sivri’nin kızı Hikmet Gökmen de, babasıyla her zaman gurur duyduklarını belirterek, “Bu kadar iyi özelliği olan bir babanın kızı olmak benim için büyük onur. O herkesin babasıydı. Biz onu yedi yıldır özlüyoruz” dedi.
Daha sonra TGS İzmir Şube Başkanı Halil Hüner, Konak Belediyesi eski Başkanı Erdal İzgi de söz alarak İsmail Sivri ile ilgili anılarını paylaştılar. Konuşmaların ardından İsmail Sivri’nin heykeline kırmızı karanfil bırakıldı.
 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bisikletli zabıtadan kaçış yok
Sonraki Haber Karşıyaka futbol takımı Erzurum Palandöken'de hız kazandı...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?