ANA SAYFA > GÜNDEM > Her akşam, hafta sonu kısıtlama geldi...

Her akşam, hafta sonu kısıtlama geldi...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Her akşam, hafta sonu kısıtlama geldi...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar Kurul toplantısı sonrası yeni Koronavirüs tedbirlerini açıkladı.

Erdoğan, “Cuma günü saat 21.00’den sabah 05.00’e kadar, hafta içi ise 21 ile 05.00 arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. 65 yaş üste ve 20 yaş altı toplu taşım araçlarını kullanamayacak. Evlerde gün taziye, mevlüt ve yılbaşı kutlaması gibi insanların biraraya geleceği etkinlikler olmayacak. Cenaze namazları ve nikahlar 30 kişi ile yapılacak. Hamam, yüzme havuzu, lunapark gibi yerler faaliyetlerine ara verecek. Zorunlu hizmetler dışında kamu kuruluşlarının mesai saatleri 10.00 ile 16.00 saatleri arasında olacak. Alışveriş merkezlerine HES kodu ile girilecek. Ana sınıfları da faaliyetlerine ara verecek” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar Kurul toplantısı sonrası yeni Koronavirüs tedbirlerini açıkladı. Erdoğan, “Cuma günü saat 21.00’den sabah 05.00’e kadar, hafta içi ise 21 ile 05.00 arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. 65 yaş üste ve 20 yaş altı toplu taşım araçlarını kullanamayacak. Evlerde gün taziye, mevlüt ve yılbaşı kutlaması gibi insanların biraraya geleceği etkinlikler olmayacak. Cenaze namazları ve nikahlar 30 kişi ile yapılacak. Hamam, yüzme havuzu, lunapark gibi yerler faaliyetlerine ara verecek. Zorunlu hizmetler dışında kamu kuruluşlarının mesai saatleri 10.00 ile 16.00 saatleri arasında olacak. Alışveriş merkezlerine HES kodu ile girilecek. Ana sınıfları da faaliyetlerine ara verecek” dedi.
Dünyanın her yerinde tırmanışa geçen salgın maalesef ülkemizde de etkili olduğunu vurgulayan Erdoğan şu bilgileri verdi: “ Vaka saylarının 30 bine dayanmış olması hepimizin daha dikkatli ve sabırlı olmasını gerektiriyor. Tedbirlerin getirdiği biliyoruz. İnsan hareketlerini en aza indirmek dışında bir çare bulunmuyor. Temizlik, maske, mesafe kurallarına en sıkı şekilde riayet etmelerini istiyoruz. Salgın tedbirlerine de harfiyen uyulmasını bekliyoruz. Salgın bitene kadar kalabalığa karışmamalarını istiyoruz. En etkili tedbir kendimizi korumaktır. Sevdiklerimiz için üzerimize düşen fedakarlıklarını yapmak mecburiyetindeyiz. Mevsim itibariyla grip hastalığının da artaması sağlık çalışanlarımızın yükün arttırdı. 83 milyon hep birlikte seferberlik ruhu ile hareket etmemiz gerekiyor. Allah’ın izniyle bu salgının da üstünden geleceğiz.  İlk etapta 50 milyon dozluk bir aşı anlaşması yaptık. Vatandaşlarımız ücret ödemeden ulaşacak. Önümüzdeki aydan itibaren sağlık çalışanlarından başlayıp aşıları yapacağız.”

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka'da Batman Petrolspor maçı öncesi 2 eksik
Sonraki Haber CHP'li Sertel: İntibak Yasası Meclis’e geliyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?