ANA SAYFA > GÜNDEM > Halkın Kurtuluş Partisi'nden Karşıyaka'da eylem

Halkın Kurtuluş Partisi'nden Karşıyaka'da eylem

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Halkın Kurtuluş Partisi'nden Karşıyaka'da eylem

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), laikliğin kabul edilişinin 87’nci yıldönümünde İzmir Karşıyaka’da eylem yaptı. HKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Özler Çakır, “Laiklik, kadını ortaçağ karanlığından kurtarır. Laiklik ilkesini sonuna kadar savunmaya devam edeceğiz” dedi.

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) üyeleri, laikliğin kabul edilişinin 87’nci yıldönümünde İzmir Karşıyaka’da eylem yaptı. “Laiklik yoksa demokrasi, bilim, özgürlük yoktur” yazılı pankart ve “laiklik kadının özgürlüğüdür” yazılı döviz açılan eylemde konuşan HKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Özler Çakır, “Bugün aslında bir kutlamadan ziyade laik Cumhuriyet’in köküne kibrit suyu döken AKP’giller’e karşı laikliğe sahip çıkma, laikliği koruma mücadelesi veriyoruz” dedi.

“Laiklik neden önemlidir? Özellikle kadınlar ve çocuklar için neden olmazsa olmazdır?” diyen Çakır şunları kaydetti: “Laiklik, devlet ve dinin birbirinden tümüyle ayrılması demektir. Böylece insanlar inanç ve ibadetlerini özel hayatlarında istedikleri gibi yapabilirler ama devlet kurumları; başta hukuk, yargı ve eğitim olmak üzere aklın ve bilimin öngördüğü ve ortak insanlık vicdanının değerleri olan kurallar çerçevesinde oluşturulur ve işler. Dinin, devlete el atmasına, müdahale etmesine asla izin verilmez. İnsanlar arasındaki birlik ve uyum da ancak laiklikle sağlanabilir. Bunun başka hiçbir yolu yoktur.”

Çakır, “Laiklik, kadını ortaçağ karanlığından, yatak odasıyla mutfak arasında bir yaşam sürmeye mahkûm olmaktan kurtarır. Kadınları esaretin simgesi olan türban, kara çarşaf ve peçe dayatmasından kurtarır. Kadını hayvandan bile daha aşağı bir konuma düşürülmekten kurtarıp kadının ekonomik ve toplumsal yaşamda var olmasını sağlar. Laiklik olmadan kadın için özgürlük mümkün değildir” diye konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Çiftçioğlu ŞEFİYAD'ı ziyaret etti
Sonraki Haber CHP İzmir'den 6 Şubat anması

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?