ANA SAYFA > GÜNDEM > GÜRSEL TEKİN: CHP TÜRKİYE'NİN TEK SİGORTASIDIR

GÜRSEL TEKİN: CHP TÜRKİYE'NİN TEK SİGORTASIDIR

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
GÜRSEL TEKİN: CHP TÜRKİYE'NİN TEK SİGORTASIDIR

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, "Son 12 yıla bakıldığında cumhuriyetin kazanılmışlarının parça parça gittiğini hepimizin görmesi lazım" dedi.

 Partisinin Karşıyaka İlçe Teşkilatınca düzenlenen, 30 Mart seçimlerinde görev alan partililere teşekkür belgesi verilen törene katılan Tekin, kimsenin kaygılı olmadığını ifade ettiği 15-20 yıl önce, merkez sağ ve solda birbirine benzeşen partiler bulunduğunu, iktidar olan bu siyasi partilerin hiçbirinin gündeminde, kazanılmış hakları ortadan kaldırmanın yer almadığını söyledi.

"Son 12 yıla bakıldığında cumhuriyetin kazanılmışlarının parça parça gittiğini hepimizin görmesi lazım" görüşünü dile getiren Tekin, insanların, hak arama haklarını kullanamıyorsa o ülkede her şeyin olabileceğini vurguladı.

Tekin, şöyle devam etti: "Bugünkü iktidar, 90'lı yıllarda Türkiye'nin her alanında, camiler, üniversiteler ve sokaklarda rahatlıkla hak arama eylemlerini yaparken, hiçbir kötü muameleyle karşı karşıya kalmış değildir. Körfez krizi döneminde, özellikle İstanbul Beyazıt Meydanı'nda her cuma çıkışı binlerce insan, tekbir sesleriyle eylem yapıyordu. O zaman ne olmuştu. Saddam, Kuveyt'e girmişti, bir tek Müslüman'ın burnu kanamış değildi. Ama ne garipse istisnasız cuma günleri Sayın Abdulah Gül, Bülent Arınç ve Erdoğan, adeta tüm o kitlenin önünde, kitleyi tahrik ederek, tekbir sesleriyle, (Kahrolsun şu ülke) deyip, inim inim inletiyordular. Ne oldu da Orta Doğu coğrafyasında hiçbir insanın burnu kanamadan bu eylemleri, duyarlılığı gösteren bu zatların sesi, şimdi Orta Doğu kan coğrafyasına dönerken niye çıkmıyor? Bunun bir anlamı yok mu?"

Türkiye'nin içeride ve dışarıda yaşadığı sorunları ancak CHP ile aşmanın mümkün olabileceğini ileri süren Tekin, "CHP, Türkiye'nin tek sigortasıdır. Pırıl pırıl geçmişi olan CHP'yi önce bizim, gözümüz gibi korumamız lazım. Geçmiş dönemdeki dargınlıkların bir an önce bitmesi gerekiyor" diye konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber KARŞIYAKA'NIN HEDEFİNDEKİ İKİ OYUNCU
Sonraki Haber AKPINAR: KARŞIYAKA STADINI BİZ YAPACAĞIZ...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?