ANA SAYFA > GÜNDEM > Geleceğim Ol Derneği gençlere destek olacak

Geleceğim Ol Derneği gençlere destek olacak

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Geleceğim Ol Derneği gençlere destek olacak

Gençlere ekonomik, sosyal ve kültürel yönde katkı sağlamayı amaçlayan Geleceğim Ol Derneği açıldı.

İş adamı Serdar Yavaşoğlu'nun öncülüğünde kurulan dernek ekonomik yetersizliği olan gençlere burs, kurslarla eğitim desteği verecek.

Derneğin açılışında konuşan Serdar Yavaşoğlu bizzat tek tek evlerini ziyaret ettiği öğrencilerin %90’nın yalnız yaşayan, ekonomik sıkıntıda olan kadınların, derslerinde başarılı olan kız çocukları olduklarını tespit ettiğin belirterek şunları söyledi. “Yardımsever dostların desteği ile 70 öğrencimize düzenli burs veriyoruz. Para yardımını birçok sivil toplum örgütü yapıyor. Bizse bunun yeterli olamayacağını bildiğimiz için, farklı bir yöntem uygulamaya karar verdik. Burs için birçok arkadaşıma yazdığımda, ondan fazla eğitimci, pedagok, psikolog ve kişisel gelişim uzmanı arkadaşımız ücretsiz destek olma sözü verdi. Okullardaki eğitimin yetersizliğini bildiğimiz için, evlatlarımıza ek ders vermenin çok yararlı olacağına inandığımız için dernek binası kiraladık. 150 m2 zeminde, 50 m2 batarı olan yerimizde, iki derslik ve lokal alanı oluşturduk. Tamamını farklı bağışçılar ile yaptık. Evlatlarımızın ihtiyacı olan, fen, matematik, İngilizce, Almanca, Bilgisayar, Satranç, Voleybol, Basketbol gibi daha birçok dalda eğitimler vereceğiz. Sosyalleşmeleri için , sinema, Tiyatro, Spor müsabakaları gibi aktivetilere götüreceğiz. Annelere eğitim vereceğiz.”  
Yavaşoğlu derneğin, on yıllık çalışma programlarını hazırladıklarına değinerek sözlerini şöyle sürdürdü “Avrupa fonlarından yararlanacak projelerimiz olacak. Sosyal medya hesapları, facebook, Twitter, İnstagram, YouTube gibi tüm alt yapı, üç lisanda kuruluyor. Yurt dışında ki arkadaşlarımızda, derneğimize, kendi çevrelerinden destek olacaklar.” 

Karşıyaka Adliye Sarayı’nın arkadaşında açılan derneğin açılışına birçok STK yönetici ve temsilcisi, siyaset adamı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bornova Belediyesi Karşıyaka, Manisa'ya kaybetti
Sonraki Haber Karşıyaka İlçe Milli Eğitim'den vefa yemeği

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?