ANA SAYFA > GÜNDEM > Emlak Konutları Platformu’ndan açıklama: Kentsel dönüşüme imar engeli koydular

Emlak Konutları Platformu’ndan açıklama: Kentsel dönüşüme imar engeli koydular

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Emlak Konutları Platformu’ndan açıklama: Kentsel dönüşüme imar engeli koydular

Karşıyaka Atakent Mahallesi’nde bulunan Emlak Bankası Konutları sakinleri, yaptıkları basın açıklaması ile kendilerine kentsel dönüşüm konusunda imar engeli çıkarıldığını belirttiler. Yapılan açıklamada, Karşıyaka Belediyesi’nden 47 yıllık binalarının yenilenmesi ve kentsel dönüşümünün gerçekleştirilmesi için imar durum belgesi istemelerine karşılık “Başkanlık makamının sözlü talimatıyla plan notu hazırlanmaktadır ve kentsel dönüşüm çalışmaları durdurulmuştur” şeklinde dönüş aldıklarını ve kendilerine imar durum belgesi verilmediğini belirttiler.

Emlak Konutları Platformu Sözcüsü Nevzat Özkılıç Karşıyaka Olof Palme Parkı’nda mahalle sakinlerinin katılımı ile düzenlenen basın açıklamasında İzmir’in Karşıyaka İlçesi’nin Atakent Mahallesi’nde yer alan Emlak Bankası Konutları’nın 1976-1980 tarihleri arasında inşa edildiğini hatırlatarak, “07.03.1984 Bostanlı Uygulama İmar Planı notlarına istinaden Emlak Bankası Konutları’nın 0.40 imar büyüme hakkı bulunmaktadır. Karşıyaka Belediyesi, geçtiğimiz yıl mevcut haklarımızı elimizden almak üzere plan notlarında değişikliğe gitmiş, 0.40 büyüme hakkımızı kullanacak şekilde kentsel dönüşüm taleplerimizi onaylamamış ve imar durum belgesi vermemiştir” dedi.

Hem Hüseyin Mutlu Akpınar döneminde, hem de mevcut başkan Cemil Tugay döneminde aynı ada üzerinde bulunan binalara büyüme hakkı tanınarak kentsel dönüşüm izni verildiği hatırlatan Özkılıç, “Büyüme hakkımızın belediye tarafından elimizden alınması durumunda kentsel dönüşüme gitmek mecburiyetinde kalacak bina sahiplerinin, daire başı dört yüz ile beş yüz bin lira arasında bir maliyeti üstlenmesi gerekecektir. Büyük oranda emekli ve sabit gelirli kişilerden oluşan kat maliklerinin, bu bedelleri ödeme imkânı bulamayacağı aşikârdır. Dolayısıyla, Emlak Bankası Konutları’nda ikamet eden binlerce insan olduğu göz önüne alındığında, olası bir depremde yaşanacak can ve mal kayıplarının sorumlusu, Karşıyaka ve İzmir Büyükşehir Belediyesi olacaktır.” açıklamasını yaptı.

“Plan değişikliği yapılmasın”
Emlak Konutları Platformu sözcüsü Nevzat Özkılıç, normal şartlar altında imar durumunun başvurudan 15 gün içerisinde verilmiş olması gerektiğini söyleyerek, ”Karşıyaka ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden talebimiz; sosyal belediyecilik anlayışına uygun bir şekilde itirazlarımızı dikkate almaları, 0.40 emsal büyüme hakkımızı koruyan 07.03.1984 onaylı Bostanlı İmar Planı notlarında değişikliğe gitmeyerek, dikey ya da yatay şekilde yapılaşma haklarımızı vermeleri yönündedir”  dedi. 

Ortak akılla çözüm bekliyoruz 
Bostanlı Olof Palme Parkı’nda yapılan basın açıklamasında, Emlak Konutları Platformu Sözcüsü Nevzat Özkılıç sözlerini şöyle tamamladı: “Sn. Cemil Tugay, plan notu değişikliğinden bizzat etkilenecek bina sakinleriyle referandum veya tüm sakinlere ulaşacak resmi bir kamuoyu yoklaması yapmadan ve görüşlerini almadan yaptığı bu plan değişikliğini, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün harf devrimine benzetmiş ve “harf devrimi vatandaşa sorulsaydı yüzde 90 ret alırdı” şeklinde bir gerekçeyle savunmuştur. Böyle ilgisiz bir örneği Atatürk’ün yaptığı devrimlere ithaf etmesi, bizleri hayrete düşürmüştür. Tugay, ayrıca, yeşili koruma gerekçesiyle haklarımızı elimizden alacak kararı uygularken, aynı zamanda komşu adamız Efes ve Bergama Bloklarının, imarda yeşil alan ve spor tesisleri olarak belirlenen alanın imar durumunu iptal ederek inşa edilecek 5 katlı binayla betonlaşmasına onay vermiştir. Bu çelişkiye imza atan Cemil Tugay’dan beklentimiz, yakın zamanda verdiği demeçlerdeki gibi bize mahkeme yolunu göstermesi değil, seçmenlerini mahkeme salonlarından ziyade sosyal platformlarda görüşmeye davet etmesi ve ortak akılla sorunlarımıza çözüm bulmasıdır.”

PAYLAŞ
Beğendim 5 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Çiğli Belediyesi’nden enerji tasarrufu atılımı
Sonraki Haber Hatırlarsanız, hatırlanırsınız...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?