ANA SAYFA > GÜNDEM > Ekip Ruhu zoru başardı...

Ekip Ruhu zoru başardı...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Ekip Ruhu zoru başardı...

Karşıyaka İlçe Tüketici Hakem Heyeti, Kaymakam Sadettin Yücel’in ekip çalışması ile son üç yılda 64.912 tüketicinin sorununu çözerek büyük bir başarıya imza atarak rekor kırdı.

28/11/2013 tarih ve 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile birlikte Karşıyaka’da Tüketici Hakem Heyetine 2013 yılında 2.760 başvuru yapılırken 2014 yılında bu sayı 38.565’i buldu. 2015 yılında 19.637, 2016 yılının sekiz ayında ise 3950 başvuru yapıldı.

Karşıyaka Tüketici Heyeti 64.912 tüketicinin sorununu çözdü ve şimdi ise tüketicilerin başvurularını bekliyor.

Kaymakam Yücel’in makalesi yayımlandı

Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, 2014 yılındaki müracaat seli karşısında geliştirdiği yöntem ile Karşıyaka’daki ve vekâlet ettiği zamanÇiğli Kaymakamlığı’n da bu yığılmaları önledi.Kaymakam Yücel, Türk İdareciler Derneğinin yayın organı olan İdarecinin Sesi dergisinde yayımlanan “TÜKETİCİ HAKEM HEYETİ VE KARŞIYAKA UYGULAMASI” makalesi ile Türkiye’de birçok hakem heyetine yol gösterici oldu.

Oluşan yığılmaları önlemek amacıyla diğer kurum personelinin yanı sıra geçici personel görevlendiren Kaymakam Yücel, vatandaşın sorunlarını en kısa zamanda ve doğru çözmek, 2014 teki yığılmaları önlemek için 14’ü daimi, 14’ü harici raportör, 72 geçici kadrolu personel görevlendirdi. 2. Hakem heyeti ilk kez Karşıyaka’da kurdurdu.

Karşıyaka Kaymakamlığı işlemden geçen dosya sayısına web sayfasında yer vererek, vatandaşın sırasının gelip gelmediği konusunda tüketiciyi bilgilendirdi, bilgilendirmeye devam ediyor.

Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, vatandaşın kendisine verilen dosyanın sonuçlandırılıp sonuçlandırılmadığına dair Kaymakamlığın Web sayfasından fikir edindiğini belirterek şunları söyledi. “Müracaatta bulunan vatandaşlar dosya sıra numaralarını buradaki veriler ile karşılaştırabilecek. Böylelikle vatandaşlar durumu hakkında bilgi almak isterken hem kendileri, hem de çalışanlar boşa zaman harcamamış olacaklar. Bundan sonra da sonuçlandırılan dosyaların numaraları Kaymakamlık Web sayfamızda duyurulacak. İşlemden geçen dosyaların durumu müracaat sahibinin adresine posta ile taahhütlü olarak bildiriliyor.”

Ekibe teşekkür

Ekip ruhu ile çalışıp bu zoru başardıklarını da sözlerine ekleyen Kaymakam Yücel, “Başta Mal Müdürümüz Ülkü Uğur olmak üzere tüm personelimize teşekkür ediyorum. Bu başarı hepimizin dedi.”

Tüketicilerin büyük çoğunluğunun başvurularının bankalardan çekilen kredi masraflarını geri almak için olduğu belirtilirken, Karşıyaka İlçe Tüketici Hakem Heyeti’ne başvurunun yapılabilmesi için Karşıyaka’da ikamet ediyor olması, istenen belgelerin verilmesi gerekiyor.

Haber ve Fotoğraf: Yılmaz DURMAZ/Karşıyaka Haber

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Türkiye'nin ilk ISO 9001 Belgesini Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü aldı...
Sonraki Haber İzmir Metro'da yeni araçlar geliyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?