ANA SAYFA > GÜNDEM > Başkan Ünsal: Arkadaşımız kurallara uygun davranmaya çalışmıştır

Başkan Ünsal: Arkadaşımız kurallara uygun davranmaya çalışmıştır

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Başkan Ünsal: Arkadaşımız kurallara uygun davranmaya çalışmıştır

Nikahta dua okunmasına izin vermeyen bu nedenle soruşturma açılan nikah memuru hakkında Karşıyaka Belediye Başkanı B. Yıldız Ünsal, "Arkadaşımız kurallara uygun davranmaya çalışmıştır" açıklamasında bulundu.

Karşıyaka ilçesinde nikah öncesinde dua okunmasına izin verilmeyen memur hakkında soruşturma başlatılırken Karşıyaka Belediye Başkanı Behiye Yıldız Ünsal'dan da açıklama geldi. Memurun, yaptığı hareketle kurallara uygun davranmaya çalıştığını belirten Yıldız, "Keşke bu duayla ilgili önceden bilgi verilseydi. Bir iletişim kazası olarak değerlendiriyorum." dedi.

Karşıyaka Belediyesi mayıs ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumunda söz alan AK Partili Meclis Üyesi Adem Öztürk, Zübeyde Hanım Nikah Salonu'nda gerçekleşen nikah töreninde dua edilmesinin engellenmesine tepki göstererek "Vatandaş dua devam ederken müzikle kesilmeye çalışıldı. Bu nasıl bir tahammülsüzlük. İslamiyet ile ilgili ne tür bir sorununuz var? Dua size nasıl bir rahatsızlık verdi. Bunların Karşıyaka'da yaşanması bizi üzmekte. Siz de aynı düşüncelere sahipseniz ve orada yapılan hareketi onaylarsanız üzülürüm. Böyle olmayacağına inanıyorum. Oradaki yetkililerle ilgili gerekeni yapın." dedi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Behiye Yıldız Ünsal, bu sözler üzerine kamu kurumlarında resmi prosedürlere göre işlem yapıldığını belirterek soruşturmayı hatırlattı ve şöyle konuştu: "Bizde Medeni Kanuna göre nikah kıyılıyor. Müftülüklerde de imam nikahı kıyılıyor. Burada mesele izinsiz söz alınması. Buradan izinsiz söz alsanız sizi uyarmamız gerekiyor. Keşke bu duayla ilgili önceden bilgi verilseydi. Bir iletişim kazası olarak değerlendiriyorum. Burada herkes Müslüman, kalkıp duaya bağlanmamalı. Müslümanlık dua etmekle olmuyor. Konu yargıya taşındı. Biz de takipçisi olacağız. Bu konunun daha fazla konuşulmasına gerek yok. Arkadaşımız kurallara uygun davranmaya çalışmıştır. Başka bir dine mensup insanlar da olsaydı yine mikrofonu alacağını tahmin ediyorum."

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Eşine dükkân komşusu oldu
Sonraki Haber ESHOT'a ödül...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?