ANA SAYFA > GÜNDEM > Başkan Tugay, eski başkan Akpınar'ı savcılığa verdi

Başkan Tugay, eski başkan Akpınar'ı savcılığa verdi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Başkan Tugay, eski başkan Akpınar'ı savcılığa verdi

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay önceki dönem Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Savcılığa verilme gerekçesi de Karşıyaka Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu'nun yanındaki  belediyeye ait alanın Cengiz İnşaat’ın şantiye alanı olarak kullanması, karşılığında işgaliye alınmamasını. Yapılan suç duyurusunda eski Başkan Akpınar’ın “başkanlık oluru ve tek imzayla”  Cengiz İnşaat’a yerleri tahsis etmesi, karşılığında hiç ücret almamasına dair resmi işlemler de olduğu belirtildi.
Konuyu yargıya taşıyan Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Cengiz İnşaat’tan da şimdiye kadar kullanıma ilişkin bedelleri istedi. Yapılan hesaplamaya göre 4 yıl 1 aylık zaman dilimi için 10 dönümlük alanı kullanması nedeniyle 11 milyon 744 bin TL talep edilirken 590 metrekarelik konteynır alanı için ise 1 milyon 751 bin TL resmi olarak talep edildi. İmar planlarında “park alanı” olarak görünen yerlerin özel bir şirkete bölgede inşaat yapmasına olanak tanıyacak imkanların sunulmasının kanunlara aykırı olduğu vurgulandı.
Cengiz İnşaatın Karşıyaka Belediyesinin işgaliye bedelini yüksek bulduğu için itiraz ettiği ve konuyu yargıya taşıdığı da öğrenildi. Olayın zaman aşımı geçmemiş kamu alacağı nedeniyle savcılık aşamasına gelemeyeceği, 2019 yılının 11. ayındaki olayın  2020 7. ayında gündem değiştirmek için ısıtıldığı da iddia edildi. (Kaynak: egedesonsöz)

PAYLAŞ
Beğendim 6 Muhteşem 6 Haha 0 İnanılmaz 1 Üzgün 0 Kızgın 2
Önceki Haber Pınar Karşıyaka'da Henry geri dönüyor...
Sonraki Haber CHP’nin Ege İl Başkanları Başkan Soyer’i ziyaret etti

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


MELEK KORNADO MELEK KORNADO 03.07.2020

helal sana baskan . chp su adayları halka sorarak secsın . kolpa adamlar leke suruyor

yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?