ANA SAYFA > GÜNDEM > Başkan Tugay deprem bölgesinde

Başkan Tugay deprem bölgesinde

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Başkan Tugay deprem bölgesinde

Ülkemizi yasa boğan felaket sonrası deprem bölgesine giden Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Gaziantep merkez, Nurdağı ve Islahiye ilçelerinde incelemede bulundu.

Vatandaşların gerçek ihtiyaçlarını tespit etmeye çalıştıklarını belirten Tugay gözlemlerini de aktardı. Bölgede yardımın ulaşmadığı bölgeler olduğunu belirten Tugay, şunları söyledi: “Islahiye Belediye Başkanı ile görüştük. Köylere ve yardım ulaşmamış noktalara yardım ulaştırmaya çalışıyoruz şu anda.  Özellikle Nurdağı ilçesinde hasar görmeyen yapı kalmamış diyebilirim. Gerçekten çok büyük bir felakete tanıklık ediyoruz. Buradan Kahramanmaraş’a, ardından da Adıyaman’a geçeceğiz. Yanımıza çölyak hastaları için gıda ürünleri vermişlerdi. Bu ürünleri ulaştıracağız. Burada ne yazık ki dokunulmamış çok fazla enkaz var. Öte yandan yapacak çok iş var burada. Tespit ettiğimiz ana ihtiyaç da yemek yok, akaryakıt yok, doğalgaz kesik ve fırınlar çalışmıyor. Önemli bir barınma, tuvalet ve hijyen sorunu var. Su sıkıntısı da yaşanıyor. Tüm bu ihtiyaçların giderilmesi gerekiyor.” 

DAYANIŞMA ÖRNEĞİ 
Deprem sonrası Karşıyaka halkı, önemli bir dayanışma örneği sergiledi. Belediyenin belirlediği alanlara tonlarca yardım iletildi. Şu ana kadar afet bölgesine 6 TIR yardım malzemesi gönderilirken İzfaş’ın Fuar İzmir’deki toplama alanına 10 TIR, 8 kamyon ve 2 kamyonet yardım malzemesi iletildi. Belediye yetkilileri bugün da 3 ya da 4 TIR’ı afet bölgesine göndereceklerini belirtti.  Başkan Tugay’a bölgede 45 belediye personeli eşlik ediyor.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Batur: Yaralarımızı birlikte, dayanışmayla saracağız
Sonraki Haber İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü depreminin yaralarını sarmak için var gücüyle çalışıyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?