ANA SAYFA > GÜNDEM > AKPINAR GÖREVE RESMEN BAŞLADI

AKPINAR GÖREVE RESMEN BAŞLADI

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
AKPINAR GÖREVE RESMEN BAŞLADI

Yerel seçimlerde yüzde 71’lik rekor oy oranıyla Karşıyaka Belediye Başkanı seçilen Hüseyin Mutlu Akpınar resmen göreve başladı.

Mazbata ve devir teslim töreninin ardından görevi devralan Akpınar, “Karşıyaka’nın yüzde yüzünü kucaklayacağız ve yerel yöneticilikte rol model olacağız” dedi. Eski başkan Cevat Durak ise görevi gönül rahatlığıyla devrettiğini söyledi. Doğum gününü de kutlayan Akpınar için pasta kesildi. Yeni başkanı ailesi de yalnız bırakmadı. Akpınar tören boyunca, babasının Ereğli Belediye Başkanı seçildiğinde taktığı kravatı taktı.

İlk tören, Ziya Gökalp Kültür Merkezi’ndeki, İlçe Seçim Kurulu’nda yapıldı. Ailesi ve meclis üyeleriyle birlikte mazbatasını almaya gelen Başkan Akpınar’ı, salonu dolduran yüzlerce Karşıyakalı karşıladı. Alkışlar arasında sahneye çıkan Akpınar, mazbatasını İlçe Seçim Kurulu Başkanı Mümtaz Erdoğan’dan aldı. Duygulu anlar yaşayan Akpınar, “Ben iki onurlu kimlik taşıyorum. Biri CHP, diğeri Karşıyaka Spor Kulübü kimliğidir. Bugünlere gelmemi sağlayan bu iki kimliktir. Yüzde 71 oy oranı ile Karşıyaka’da Cumhuriyet tarihinin en yüksek oyunu aldık.  Hedefimiz Türkiye’ye mesaj vermekti. Bunu başardık. Biz yüzde 100’e hizmet edeceğiz ve bir sonraki seçimlerde de yüzde 100 oy oranını hedefleyeceğiz” dedi. Akpınar’la birlikte meclis üyeleri de mazbatasını aldı. Mazbata töreninin ardından meclis üyeleri ile birlikte toplu fotoğraf çektiren Başkan Akpınar daha sonra Adliye Binası önündeki Atatürk Anıtı’na, CHP İlçe Başkanı Ali Karaege ile birlikte çelenk koydu.

BABASININ KRAVATINI TAKTI

İkinci tören ise belediye binası önünde yapıldı. On yıldır belediye başkanlığı görevini yürüten Cevat Durak, düzenlenen devir teslim töreni ile makamı yeni başkana devretti. Yaptığı hizmetlerden dolayı Cevat Durak’a teşekkür eden Başkan Akpınar, “Gençlik Kolları’ndan başlayarak bugünlere kadar geldim. Türkiye’nin içinde bulunduğu siyasi tabloda, Karşıyaka’dan önemli bir ses vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Yerel yöneticilikte rol model olacağız. Türkiye’nin gözü bizim üzerimizde olacak. Bekle bizi Türkiye” diye konuştu. Taktığı kravatın babasının başkanlık makamına oturduğu kravat olduğunu açıklayan Akpınar, uğur için taktığını söyledi.

“GÖNLÜM RAHAT”

Görevi gönül rahatlığı içinde devrettiğini söyleyen devreden Cevat Durak ise “10 yıl boyunca görevi onurumla, şerefimle yaptım. Bayrağı yukarıda tutarak, benden daha genç ve daha başarılı olacağına inandığım Hüseyin kardeşime görevi devrediyorum. Umarım her şey onun için ve Karşıyaka için iyi olur ve bundan sonraki seçimlerde hedefi yüzde 80 olarak koyarız” dedi.

 PASTA KESTİLER

Devir teslim töreninin ardından başkanlık makamına geçildi. Görevi devreden Durak, yeni Başkan Akpınar’a belediyenin mührünü verdi ve devir teslim tutanakları imzalandı. Aynı zamanda doğum gününü de kutlayan Akpınar için bir de pasta kesildi. Akpınar, eski başkan Durak’ı aracına kadar uğurladı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber TÜRKİYE HEM ZENGİN HEM FAKİR
Sonraki Haber KARŞIYAKA SPOR SALONU KLİMALARI ÇALINDI

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?