ANA SAYFA > GÜNDEM > Akpınar: Düşündüklerini yapmana imkan yok

Akpınar: Düşündüklerini yapmana imkan yok

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Akpınar: Düşündüklerini yapmana imkan yok

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Karşıyaka ve Çiğli bölgelerindeki Rotary Kulüplerinin ortak toplantısında yaptığı konuşmasında, sanatla iç içe bir belediye olma çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

En büyük hayalinin Karşıyaka’ya bir amfi tiyatro inşa etmek olduğunu belirten Akpınar, eşiyle Efes’te, Aspendos’ta konser dinlemeyi çok sevdiğini ifade ederek, şöykle konuştu:
 “Benim de hayalim Efes’i, Aspendos’u Karşıyaka’ya getirmek, amfi tiyatro yapmak istiyorum. Kentler siyasetçiler tarafından katledildi. Siyaset kurumu katliama hız verdi. Oy kaygısı içinde gelen özellikle göçlerden oy almak için yaptıkları Tüm kaçak inşaatlara gece kondulara göz yumulmuş. O dönem genel iktidarda olan parti de af çıkarmış vatandaşların tapulu mülkü haline getirmişler.
Yerel yönetimde yer almadan önce İzmir silüetinde değişiklik yapmak için “Gireceksin dozerle yıkıp yeniden yapacaksın” düşüncesini her İzmirli gibi aklından geçirdiğini ancak başkan olduğunda bunları yapmanın kolay olmadığını yapılanı düzeltmenin ise çok zor olduğunu gördüm. Bakıyordum Gürçeşme’den daracık sokaklara,‘girip burayı yıkıp geçip gideceksin’ diyordum.  Şimdi yerel yöneticiyim şimdi yıkıp geçip gideyim. Mümkün mü? İyi bir takım oluşturdum geç kalmadık. Geçmişin hatalarını düzeltmeye çalışmak çok zor. Her yerden bir engel çıkıyor karşımıza. Cumhuriyet Mahallesi'ni planlamaya başladık.  Ama bakanlık uygun bulmadı. Yerel yönetimleri rahat bırakmıyorlar.
Ben yanlış yapmış olsam kıvırma yolum çok. Bırak yereli güçlendir. Yerel çıkarsın bu kararları vatandaş da yerelin yakasına yapışsın. Mavişehir planları başında yanlış yapılmış. 90 yıllarda daha bakanlıklar yokken ilçe belediyesi büyükşehir belediyesi var. İkisi plan yapıyor. O dönem Mavişehir planını neden böyle yaptınız? Kimse hangi partiyse hiç önemli değil. Neden yüksek kat veriyorsun? Maksimum 5 kat ver. Orada farklı bir planlama yap. Biri yaptığı zaman başkasına yol açıyorsun. Yüksek yüksek sosyal konutlar doğu ülkelerinde vardı.  Mutlu yaşamıyoruz. Herkes birbirine giriyor. Kalabalıklaşmış. Kimse kimseyi tanımıyor alt komşun ölüyor 1 hafta sonra haberin oluyor. Selam veriyorsun adam selamını almıyor. Bostanlı’da 5 katlı binada 10 daire var. Nermin Teyze sürekli beni bekliyor insan yaşamı böyle devam ediyor. Büyük siteler yasal hakkı ruhsat için hadi verme anayasla hakkı adamın vermek zorundasın bakanlıktan alıyor harç yatırmıyor. Bu kentte bizden sonraki kuşak daha da zorlanacak. İzmirde herkes bu konuda bir duruşta ve  bir ağızda olmalı. Şimdi imitasyonlarla amfi tiyatro yapmaya çalışıyorum. Vardı ama şu taşa mı bakacağım diyen bir zihniyetle tarih yıkıldı. Günah değil mi ciddi bir kent katliamıyla karşı karşıya kaldık.”

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka’ya 6 ahşap iskele geliyor
Sonraki Haber Sizin 52 haftanız lösemili çocukların 1 haftası var!

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?