ANA SAYFA > GÜNDEM > 19 Mayıs Karşıyaka’da Coşku ile Kutlanıyor

19 Mayıs Karşıyaka’da Coşku ile Kutlanıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
19 Mayıs Karşıyaka’da Coşku ile Kutlanıyor

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Karşıyaka’da törenlerle kutlanıyor.Tören, Hükümet Konağı Bahçesi’ndeki Atatürk Anıtı’na İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Hüseyin Hamurcu’nun çelenk sunması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Buradaki tören törene Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcısı Ali Rıza San, Adalet Komisyonu Başkan Vekili Nimet Özkavalcı, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Kumray Cin, AK Parti İlçe Başkanı Selahattin Köse, CHP İlçe Başkanı Levent Güçlü, İYİ Parti İlçe Başkanı Yetkin Hafızoğulları, Gaziler Derneği Başkanı Halil Halil Taşçı, siyasi parti ve STK temsilcileri, kurum yöneticileri, belediye meclis üyeleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Çelenk sunum töreninden sonra Karşıyaka Gençlik Spor Müdürlüğünün yerleşkesinde düzenlenen resmî törene geçildi.
Buradaki törene Karşıyaka Kaymakamı Özkan Demir, Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Ege Deniz Bölge Komutanı Deniz Albay Yetkin Koçaş, Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcısı Ali Rıza San, Adalet Komisyonu Başkan Vekili Nimet Özkavalcı, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Kumray Cin, İlçe Emniyet Müdürü Ercan Kaçanoğlu, Karşıyaka Belediye Başkan yardımcıları Berkhan Alptekin ve Can Özlü, Kızılay Karşıyaka Şube Başkanı Kamil Karadeniz, AK Parti İlçe Başkanı Selahattin Köse, siyasi parti ve STK temsilcileri, kurum yöneticileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Buradaki törende Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından günün anlam ve önemi üzerine Karşıyaka Gençlik Spor Müdürü Hüseyin Hamurcu ve Havva Özişbakan Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Onur Ayıkoğlu tarafından birer konuşma yapıldı, öğrenciler şiirler okudu. 

105. Yıldönümüne erişmenin haklı gururu
Karşıyaka Gençlik Spor Müdürü Hüseyin Hamurcu konuşmasında, Bugünün “Ya İstiklal Ya Ölüm!” düşüncesiyle Ulu Atamızın yakmış olduğu bağımsızlık ve çağdaşlaşma meşalesinin tüm Anadolu’yu ve mazlum memleketleri aydınlattığı günün 105. Yıldönümüne erişmenin haklı gururunu yaşadıklarını belirterek şöyle konuştu. “Bugünün Bayram olarak kutlanması, bayramın siz gençlere armağan edilmesi tesadüfi bir durum değildir. Ebedi Başkomutanımız Atatürk, bağımsızlığımızı korumak için bütün ümidini Cumhuriyetimizin yılmaz koruyucuları olan gençlerimize bağlamıştır.
Bu sebeptendir ki, Millî Mücadelemizin ilk adımı, Atatürk’ün kendini adadığı bağımsızlığımıza sahip çıkacak gençler için en özel, en anlamlı simge olarak bugünü gençlere bayram olarak armağan edilmiştir.
Sevgili Gençler, bugünü özel kılan bir diğer unsur ise bize kim olduğumuzu, zorluklarla mücadelede neler yapabileceğimizi hatırlatmasıdır. Ne zaman zor anlar, çetin durumlar yaşasak 105 yıl önce memleketimizin düştüğü durumu ve bu durumdan nasıl kurtulduğumuzu hatırlamamız gerekmektedir. Atatürk’ümüz ve mücadele arkadaşlarının inançlarını, gayretlerini iyi bir şekilde öğrenmek, zor durumlardan çıkışımızın anahtarı olacaktır. 
Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutladığımız bugünde bilinmesini isterim ki, Bizler, gençlerimizin gelecekte çok daha iyi imkanlara kavuşması, sportif ve kültürel anlamda dünya gençliğiyle rekabet edebilecek imkanlara kavuşması için var gücümüzle gayret gösteriyoruz.
Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebedi komşumuz Zübeyde Anamızı ve tüm Millî Mücadele Kahramanlarını saygı, minnet ve rahmetle anıyorum.”

Konuşmanın ardında ulusal ve uluslararası başarılı sporculara ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Kaymakam Demir, Belediye Başkanı Ünsal, komutan Koçaş ve Başsavcı San tarafından ödülleri verildi.
Karşıyaka Gençlik Spor Müdürlüğü ve Havva Özişbakan Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan 0ratoryo, zeybek, vals, okçuluk, güreş, boks, halk oyunları… dan oluşan gösteriler yapıldı.

Gençlerin kule yaparak, kulenin üstünde Türk bayrağını açma gösterisi izleyiciler tarafından uzun süre alkışlandı. Kulenin tepesinde açılan bayrak bir öğrenci tarafından Karşıyaka Kaymakamı Özkan Demir’e verildi. Kaymakam Demir, bayrağı öpüp alnına götürdüğünde salonda büyük bir alkış koptu. 

Törenin sonunda gençlerin çeşitli resimlerinden oluşan sergi gezildi.

HABERE AİT RESİMLER

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bostanlısporlu Ateş’ten Samsun’da 4 altın, 2 gümüş…
Sonraki Haber 19 Mayısta Karşıyaka Belediyesi'nden Piyancı konseri

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?