ANA SAYFA > EKONOMİ > Türk tarımına can suyu olacak iş birliği

Türk tarımına can suyu olacak iş birliği

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Türk tarımına can suyu olacak iş birliği

Türkiye’nin ilk tohumculuk araştırma ve tohum sağlık test merkezi olan Ege Üniversitesi Tohum Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (TOTEM) ile Türk Tohumcular Birliği (TÜRKTOB) arasında Türk tarımına ve tohumculuk sektörüne önemli katkılar sağlayacak ikili iş birliği anlaşması imzalandı.

EÜ Senato Salonunda gerçekleştirilen imza törenine Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nedim Koşum, TOTEM Müdürü Doç. Dr. İsmail Can Paylan, TÜRKTOB Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Akcan ile her iki kurumun yönetim kurulları katıldı.

Anlaşma kapsamında yapılacak iş birliklerinden bahseden EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “İmza törenimizde her iki kurum arasında gerçekleştirilecek işbirlikleri, uluslararası ve ulusal proje ve araştırmalar, tohum teknolojileri, tohum sağlık testleri ve tohumlardaki hastalıkların dezenfeksiyonu gibi konular ele alındı. Türk tarımına can suyu olacak iş birliğinin üniversitemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
         
Tohum kalitesine yönelik 18 farklı analizde Uluslararası Tohum Test Birliği kurallarını uygulayarak sektöre test hizmeti verebilen Türkiye’nin tek Tohum Teknolojisi Merkezi olan TOTEM, yürüttüğü eğitim ve araştırma faaliyetleri ile tohum bilimi ve teknolojisi konusunda; bölgesel, ulusal ve uluslararası alanlarda gereksinimleri karşılamak, kalitenin artırılmasını sağlamak, ilgili sektörlerle bilgi ve deneyimi paylaşmak adına çalışmalar yürütüyor.  Merkez bünyesinde; Canlılık, Çimlendirme, Çıkış, Tetrazolium Testi, Tohum Kaplama, Priming (Ön Çimlendirme), Vigor (Güç) Testleri, Hızlandırılmış Yaşlanma Testi, Kontrollü Bozulma Testi, Soğuk Testi, Serin Çimlendirme Testi, Elektriki Geçirgenlik Testi, Nem Tayini, Fiziki Safiyet Testleri, Patolojik Testler, Bakteriyel Tanılama Testleri, Fungal Tanılama Testleri, Viral Tanılama Testleri, Çeşit Ayrım Testleri, Hibrit Saflığı Testleri, Moleküler Hastalık Dayanıklılık Testlemeleri yapılıyor. 
 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir turizmi yeni sezona hazır
Sonraki Haber Menderes’te sosyal alanlar hazırlanıyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?