ANA SAYFA > EKONOMİ > SGK Prim Borcu Yapılandırmasında 30 Eylül son gün

SGK Prim Borcu Yapılandırmasında 30 Eylül son gün

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
SGK Prim Borcu Yapılandırmasında 30 Eylül son gün

İzmir Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Ekrem GÜLCEMAL 9 Haziran 2021'de yürürlüğe giren 7326 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun kapsamında borçlarını yapılandırmak isteyen işveren ve sigortalılar için başvuru süresinin 30 Eylül 2021 tarihine kadar uzatıldığını belirterek yapılandırma Kanunu hakkında açıklamalarda bulundu.

Ekrem GÜLCEMAL yapılandırma kapsamında; sigorta primi, genel sağlık sigortası primi, işsizlik sigortası primi, idari para cezaları, iş kazası ve meslek hastalığı, malullük ve vazife malullüğü sonucunda doğan rücu alacakları, 4/B (Bağ-Kur) sigortalılarının daha önce durdurulan hizmet sürelerinin ihyası halinde doğan alacaklar, yersiz ödenen gelir ve aylıklardan doğan alacakların olduğunu belirtti. GÜLCEMAL ayrıca içinde bulunduğumuz pandemi döneminde riski en aza indirmek adına işverenlerin "e-Sigorta" yoluyla kurumca verilen şifreler üzerinden yapılandırma başvurusunda bulunabileceklerini, 4/B sigortalıları ile primini kendi ödeyen ek-5 ve ek-6 sigortalıların ise "e-Devlet" üzerinden başvuru yapabileceklerini ifade etti. 

7326 sayılı Kanun ile SGK alacaklarının tamamının gecikme zammı ve gecikme faizleri silindiğini belirten İl Müdürü GÜLCEMAL “Bunun yerine Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksleriyle güncellenen tutarlar ödenecek olup bu ödenecek tutarın peşin ödenmesi halinde ise Yİ-ÜFE'nin %90'ı, iki taksit ödenmesi halinde ise %50'si silinecektir. İdari para cezalarımızın borç aslının yüzde 50'si silinecektir. Bu kalan tutarlar Yİ-ÜFE ile güncellenecektir.” dedi. Borçların peşin ödenmesi dışında ayrıca taksitler halinde ödenebileceğini de belirten GÜLCEMAL “işveren ve sigortalılarımız borçlarını ikişer aylık dönemler halinde, ilgili borcun Kanunda belirtilen katsayı ile çarpılması sonucunda bulunan tutarı 6, 9, 12 veya 18 taksit ile ödeyebilirler” dedi.  

Ekrem GÜLCEMAL “7326 sayılı Kanun kapsamında borçlarını ödemeleri halinde emekli olabilecek durumdaki sigortalılar için Kamu Bankaları ile protokol imzalandı. Borçlarını ödemeleri halinde emekli olabilecek vatandaşlar bu kaçırılmayacak bir fırsattır. Kanun ile getirilen avantajlardan faydalanmak isteyen tüm sigortalı ve işverenlerin 30 Eylül 2021 tarihi mesai bitimine kadar başvuruda bulunmaları ve başvuru üzerine yapılandırılan alacaklara ilişkin ilk taksit ödemelerini ise 30 Kasım 2021 tarihi bitimine kadar yapmaları gerekmektedir” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Mürselpaşa Bulvarı'nda trafik düzenlemesi
Sonraki Haber Konak Belediyesi ve Adana Seyhan Belediyesi kardeş şehir oldu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?