ANA SAYFA > EKONOMİ > Neptün Soyer'den Tarım ve Orman Bakanlığı'na çağrı

Neptün Soyer'den Tarım ve Orman Bakanlığı'na çağrı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Neptün Soyer'den Tarım ve Orman Bakanlığı'na çağrı

İzmir Köy Koop Birlği süt üretici ortakları Küçükmenderes havzasında her yıl yaşanan süt fazlası sorununa dikkat çekmek için Tarım ve Orman Bakanlığı'na çağrıda bulundu.

İzmir Köy Koop Birlği Başkanı Neptün Soyer "1 Mayıs  itibariyle  süt fiyatlarına USK ve Gıda Komitesi tarafından  sütün sınıflarına göre 0,1 TL lik  bir zam yapıldı ancak  bunun üzerine yem fiyatlarına ardı ardına gelen zamlardan  süte gelen zamlardan üreticinin elinde bir şey kalmıyor. Süt fiyatı 2.80 TL açıklandığında yem/süt paritesi  1.5 oranındayken  günümüzde 1 seviyesine kadar düştü. Tüm bunlar yetmezmiş gibi bir de  bayramda 3-4 gün anlaştığımız firmalar süt almayacağını söylüyorlar. Her yıl Nisan- Mayıs döneminde  doğumlarla sütün çok olduğu dönemlerde bu sorunları yaşıyoruz. Bu konuda üreticiyi ,sanayiciyi ve tüketiciyi koruyacak olan devlettir.  İzmir Köykoop Birlik Başkanı Neptün Soyer' Türkiye Cumhuriyeti Tarım Bakanlığının bu konuda piyasaları regüle etmelerini bekliyoruz. Geçici değil  kalıcı planlı  bir süt politikası için   konunun muhataplarını da dinleyerek yol almalıyız" dedi

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Dikili’de hıdırellez kutlamasında müzisyenler unutulmadı
Sonraki Haber Buca Belediyesi’ne Avrupa’dan finalist onuru

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?