ANA SAYFA > EKONOMİ > Narlı: Yeni hükumet döneminde serbest bölgeler artacak

Narlı: Yeni hükumet döneminde serbest bölgeler artacak

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Narlı: Yeni hükumet döneminde serbest bölgeler artacak

Ege Serbest Bölgesi Sanayici ve İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı, Türkiye Serbest Bölge Dernekler Platformu Kurucu Başkanı ve TOBB Serbest Bölgeler Sektör Meclis Üyesi Bilgen Salih Narlı, yeni Hükumetin kurulmasının ardından seçim öncesi TBMM’ye gelen serbest bölgeler yasa tasarısının kanunlaşmasını beklediklerini söyledi.

Hükümetin kurulması ile kanunun yasalaşma sürecinin hızlanacağını ve yeni kanun ile bazı sıkıntıların son bulacağını belirten  Narlı,  Özellikle Ege Bölgesi’nde ihtisas serbest bölgelerinin kurulacağını kaydetti. Tasarının bir başlangıç olduğunu, kanunlaşma süreci sonrası alt düzenlemeler ile yurtdışında da milli Serbest Bölgeler kurulabileceğini belirten Narlı, “Bu iyi bir başlangıç, iyi niyetli yaklaşımlar var, kanun tüm sorunları çözmeyecek ancak ilerisi için sevindirici” dedi.

Aliağa’ya yenilenebilir enerji serbest bölgesi

Özellikle Ege Serbest Bölgesinde genişleme alanının yakında tahsise açılma çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Narlı, “Aliağa’da yeni bir yenilenebilir enerji konusunda Serbest Bölge kurma çalışmaları sürüyor. Van’da ve Karaman’da çalıştayların yapılması yakında yeni kurulacak Serbest Bölgeleri işaret ediyor. Özellikle Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin Serbest Bölgelere inanıyor olması çalışmalara somut yön veriyor. Serbest Bölgelerin geleceği açısından bu çok önemli” diye konuştu.

Ege’ye eğitim, sağlık, turizm serbest bölgeleri

Çalıştaylarda özellikle gıda, enerji, lojistik gibi konularda ihtisaslaşmaya gidileceği  sinyalleri verildiğini belirten Narlı, sağlık, eğitim ve turizm serbest bölgelerinin de özellikle Ege Bölgesi’nde kurulabileceğinin gündeme geldiğini vurguladı. Serbest Bölgecilikte Dünya modelleri incelendiğinde Serbest Ticaret Bölgeleri, Lojistik Serbest Bölgeler ve Özel Ekonomi Bölgeleri kavramlarının karşımıza çıktığını anlatan Narlı, şöyle konuştu:  “Ülkemizde 19 Serbest Bölgede yaklaşık 25 milyar Amerikan Doları ticaret hacmi ve yaklaşık 70 bin kişilik istihdam yaratılıyor. Cari açıkta Serbest Bölge ticaret yönleri dikkate alındığında ihracat oranının ithalattan yüksek olduğu görülüyor. Serbest Bölgelerde üretici firmalar için Gelir ve Kurumlar Vergisinde muafiyet var. Gümrük hattı dışında bulunan Serbest Bölgelerde KDV mükellefiyeti ve ithalat vergileri yok. Belli şartlar dahilinde personel gelir vergisine kadar önemli muafiyet ve teşvikler sunuluyor” 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Devrim Acar da istifa etti...
Sonraki Haber AK Partili Delican, İzmir milletvekillerini yalnız bırakmadı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?