ANA SAYFA > EKONOMİ > İmbatkoop, birinci yılını doldurdu

İmbatkoop, birinci yılını doldurdu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İmbatkoop, birinci yılını doldurdu

“Üreticiden Tüketiciye En Kısa Mesafe” hedefiyle faaliyetlerini sürdüren S.S. İmbat Üretim ve Tüketim Kooperatifi (İMBATKOOP) 28 Ekim 2021 tarihinde birinci yılını tamamladı. Ticari faaliyetlerinin başlamasının yıldönümü ortakların katılımıyla yapılan toplantıda kutlandı.

Birinci yılın tamamlanması dolayısıyla yapılan toplantıda konuşan İMBATKOOP Yönetim Kurulu Başkanı Erdem AK şunları dile getirdi; 

“Değerli Kooperatifçi Arkadaşlarım, 
Bugün ticari faaliyetlerimize başladığımız, ilk mağazamızın açılışının birinci yılını doldurmuş bulunuyoruz. Aynı zamanda Cumhuriyetimizin 98. yılını kutladığımız bugünlerde bir araya gelmiş bulunuyoruz, bunun da ayrıca anlamlı olduğunu düşünüyorum.

Sık sık ifade ettiğimiz gibi İMBATKOOP, ticari faaliyetlerinden önce sosyal yönü ve hedefleri olan bir yapıdır. Bildiğiniz gibi biz bünyemizde hem üretimi hem de tüketimi barındırıyoruz. Ülkemizde tarımsal üretime baktığımızda pek çok olumsuzluk ile karşı karşıyayız. Geçmişte, ‘kendi kendine yetebilen ülke’ olmakla övünürken bugün tarımda yığınla sorundan bahsediyoruz. Her şeyden önce üreticiler/yetiştiriciler hızlı biçimde üretimden kopmaktadırlar. Bu kopuşun temelinde, ürettiklerinden yeterli seviyede para kazanamamaları yatmaktadır. Ekonomik sorunların yanı sıra sosyal ve kültürel sorunlar da tarımdan kopuşu hızlandıran ve büyüten gerekçeleri oluşturmaktadır. Başka bir ifadeyle ülkemiz; tarımı, tarımın önemini, üretimi dolayısıyla ‘kırsal kalkınma’yı yeterli derece anlamamış gözükmektedir. Oysaki tarımda üretimin düşmesi veya olmaması gelecekte ciddi sorunları gündeme getirecektir. Tarımda gündemi meşgul eden ithalat meselesi, ülkemiz için büyük tehlikeleri ve tehditleri bünyesinde taşımaktadır. Çünkü ülkemiz halen sanayi, bilişim ve turizm gibi sektörlerde de yığınla sorun yaşamaktadır. Kaldı ki bu sektörler de tarımın alternatifi değildirler. Dünyanın en gelişmiş ülkelerinin aynı zamanda büyük tarım ve gıda üretim ülkeleri olmaları tesadüf değildir.

Yine kooperatifimizin ana çalışma konuları arasında yer alan tüketim konusunda da birçok sorun yaşanmaktadır. Her şeyden önce ülkemizde bizleri çelişkiye düşüren ciddi bir gıda enflasyonu söz konusudur. Buradaki çelişki şudur; bir gıda ürünü tarladan sofralarımıza yolculuğa çıktığında, üreticinin eline geçen paradan 4-6 misli değerlenmiş olarak masalarımıza ulaşmaktadır. Üreticinin eline geçen paranın çok daha fazlası başkalarının eline geçmektedir. Ancak sonuçta parayı kim alırsa alsın, büyük bir tarımsal üretim gücüne sahip olan ülkemizde oldukça yüksek bedelleri ödeyen son kişi tüketicidir.

Görüldüğü gibi üretici ve tüketici ciddi sorunlar ile karşı karşıyadır. İşte bu sorunları azaltmanın yolu üretici ile tüketici arasındaki mesafeyi kısaltmaktır. Başka bir deyişle çözüm kooperatifleşmededir. Bu tespitten hareket ederek kurulan ve faaliyetlerini sürdüren İMBATKOOP, bugün ülkemizin değişik illerinde yer alan 40 kadar kooperatifin ürünlerini raflarında bulundurmaktadır. Kooperatiflerin yöresel, kaynağı belli ve güvenilir ürünlerini ortaklarımıza ve tüketicilere ulaştırmaya devam ediyoruz. Karşıyaka’da bulunan satış yerimize gelemeyen ortak ve tüketicilerimiz için ‘adrese teslim’ sistemimizi her geçen gün büyütüyoruz. Aynı zamanda sadece perakende satış değil toptan satış için de adımlar atmaya başladık. Bu kapsamda çalıştığımız kurum ve işletmelerin sayısı her gün artıyor. 

Bugünlerde artan bir şey daha var; değişik STK ve platformlar ile yaptığımız işbirlikleri. Bu işbirlikleri sayesinde daha fazla kişi ve bölgeye ulaşmaya çalışıyoruz. Birlikten gücün doğacağını biliyoruz.

Benzersiz bir taban örgütlenmesi olan kooperatifçiliğin daha da geliştiği ve etkinliğini arttırdığı günlerde birlikte daha büyük başarılara imza atmak dileğiyle…”

Program, İMBATKOOP ortaklarının Zübeyde Hanım Anıt Mezarı’nı ziyaret etmesiyle sona erdi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber KSK, Bilfen ile yeniledi...
Sonraki Haber Karşıyaka'da Taşyürek'ten büyük operasyon

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?