ANA SAYFA > EKONOMİ > Giysi almak zorlaştı, tadilata rağbet arttı

Giysi almak zorlaştı, tadilata rağbet arttı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Giysi almak zorlaştı, tadilata rağbet arttı

Giyim sektöründeki fiyat artışlarıyla birlikte dar gelirliler eski kıyafetlerin tadilatına yöneldi.

Giysilere gelen zamlar, yüksek enflasyon ve alım gücünün düşmesi insanları eski kıyafetleri tadilata yöneltti. Terziler tadilat için gelen insan sayısının arttığını dile getiriyor.
Karşıyaka çarşıda giysi tadilat işleri ile uğraşan yılların terzisi Mahmut Çuhadar, daha önce takım elbise ve pantolon diktiğini, son yıllarda sadece tadilat işleri ile ilgilenmeye başladığını belirterek şunları söyledi. “Son bir iki yıldır giysi fiyatlarının çok yükselmesi, alım gücünün düşmesi insanları eski kıyafetlerine tadilat yaptırmaya yöneltti. Özellikle son yıllarda eski kıyafetlerini getirip tadilat yaptıran ya da yama isteyen insan sayısında artış var. 

'Şu kışı da çıkarsın da yeter’
Bazen müşteriler daha önce yaptığım kimi kıyafetleri getiriyor. Artık o kadar çok işlem görmüş oluyor ki 'Bunu at yenisi al artık' diyorum. Bana 'şu kışı da çıkarsın da yeter, önümüzdeki kış yenisini alırız' diyor"

Haber ve fotoğraf: Yılmaz Durmaz

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Muhtar adayı Ramazan kolilerini kendi elleri ile dağıttı
Sonraki Haber Bostanlıspor'un futboldaki hedefi; futbolcu yetiştirmek...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?