ANA SAYFA > EKONOMİ > Enflasyon son 14 yılın zirvesinde...

Enflasyon son 14 yılın zirvesinde...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Enflasyon son 14 yılın zirvesinde...

Enflasyon, ağustos ayında piyasa beklentilerine paralel geldi. TÜFE, ağustos ayında yüzde 2.3 artış gösterdi. Yıllık enflasyon yüzde 15.85'ten yüzde 17.90'a yükseldi. Çekirdek enflasyon ağustosta yüzde 15.10'dan yüzde 17.22 seviyesine çıktı.

Ana harcama grupları itibariyle 2018 yılı Ağustos ayında endekste yer alan gruplardan, ev eşyasında %4,56, ulaştırmada %4,45, konutta %3,85 ve haberleşmede %2,63 artış gerçekleşti.

Tüketici fiyatları bazında ağustosta bir önceki aya göre en yüksek fiyat artışı yüzde 25,56 ile salçada oldu.Geçen ay fiyatı en fazla düşen ürünlerin başında ise yüzde 30,57 ile kuru soğan geldi.

Aylık en yüksek artış %5,85 ile çeşitli mal ve hizmetler grubunda oldu. Ana harcama grupları itibariyle 2018 yılı Ağustos ayında endekste yer alan gruplardan, ev eşyasında %4,56, ulaştırmada %4,45, konutta %3,85 ve haberleşmede %2,63 artış gerçekleşti.

Aylık düşüş gösteren tek grup %1,59 ile giyim ve ayakkabı oldu. Ana harcama grupları itibariyle 2018 yılı Ağustos ayında endekste yer alan gruplardan sadece giyim ve ayakkabı grubunda %1,59 oranında düşüş gerçekleşti.

Yıllık en fazla artış %27,13 ile ulaştırma grubunda gerçekleşti.

Merkez Bankası, ağustos enflasyonu sonrası açıklama yaptı. TCMB, son gelişmeler dikkate alınarak Eylül ayı Para Politikası Kurulu toplantısında parasal duruş yeniden şekillendirileceğini açıkladı.

TCMB tarafından yapılan duyuruda, son dönemde enflasyon görünümüne ilişkin gelişmelerin fiyat istikrarı açısından önemli risklere işaret ettiği bildirilerek, "Merkez Bankası fiyat istikrarını desteklemek amacıyla gerekli tepkiyi verecektir.Bu çerçevede, daha önce yapılan iletişimle de uyumlu olmak üzere, son gelişmeler dikkate alınarak Eylül ayı Para Politikası Kurulu toplantısında parasal duruş yeniden şekillendirilecektir. Merkez Bankası fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda elindeki bütün araçları kullanmaya devam edecektir" ifadeleri kullanıldı.TCMB'nin Para Politikası Kurulu toplantısı 13 Eylül Perşembe günü gerçekleştirilecek.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir Limanı'nda tarama başladı
Sonraki Haber 1. Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali ikinci gösterisi 11 Eylül'de

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?