ANA SAYFA > EKONOMİ > En çok Bostanlı'da ev aranıyor

En çok Bostanlı'da ev aranıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
En çok Bostanlı'da ev aranıyor

Hürriyet Emlak, Türkiye genelinde son bir ayda en çok hangi semtlerde satılık ve kiralık ev arandığını araştırdı.

İzmir'de en çok satılık konut aranan semtlerin başında Çeşme'nin Alaçatı semti geliyor. Alaçatı'yı, Menderes'te Çukuraltı, Karşıyaka'da Bostanlı, Dikili'de Çandarlı, Foça'da Mustafa Kemal Atatürk, Karşıyaka'da Şemikler, Dikili'de Salihler, Seferihisar'da Orhanlı ve Bornova'da Erzene ve Kazımdirik semtleri takip ediyor.

En çok kiralık konut aramalarında ise Bornova'nın Kazımdirik semti öne çıkıyor. Kazımdirik'te son bir yıl içerisinde kiralık konutların ortalama metrekare fiyatı 20 TL'den 17 TL'ye indi. Kazımdirik'i, Çeşme'nin Alaçatı semti izliyor.

Üçüncü sırada yer alan Karşıyaka'nın Bostanlı semtinde ise kiralar son bir yılda yüzde 18 artarak ortalama metrekare fiyatları 21 TL'ye yükseldi.

Bornova'nın Erzene semtinde fiyatlar 16 TL'den 17 TL'ye çıktı.Son bir yılda ortalama metrekare fiyatlarının 15 TL'den 18 TL'ye çıktığı Buca'nın Adatepe semtini, fiyatı 24 TL'den 30 TL'ye yükselen Konak'ın Alsancak semti takip ediyor.

Balçova'nın Fevzi Çakmak semtinde son bir yılda kiralık konutlar 17 TL ortalama metrekare fiyatı üzerinden alıcı buluyor. Karşıyaka ilçesine bağlı Mavişehir'de ise fiyatlar son bir yılda 25 TL'den 26 TL'ye çıktı.Balçova'nın Korutürk semtinde yüzde 43'lük artışla ortalama metrekare fiyatları 17 TL'den 25 TL'ye yükseldi. Listenin 10'uncu sırasında yer alan Konak'ın Güzelyalı semtinde ise son bir yılda fiyatlar 15 TL'den 19 TL'ye çıktı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Flamingoların ölüm nedeni araştırılıyor
Sonraki Haber Karşıyaka Orman Fidanlığı doğaseverlerin akınına uğradı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?