ANA SAYFA > EKONOMİ > Dünya Süt Günü'nde Karşıyakalı Öğrenciler Tire'de Sütün Yolculuğuna Eşlik Etti

Dünya Süt Günü'nde Karşıyakalı Öğrenciler Tire'de Sütün Yolculuğuna Eşlik Etti

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Dünya Süt Günü'nde Karşıyakalı Öğrenciler Tire'de Sütün Yolculuğuna Eşlik Etti

Tire İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Tire Süt Kooperatifi iş birliğinde düzenlenen "Dünya Süt Günü" etkinliği, yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Etkinliğe İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, Tire İlçe Tarım ve Orman Müdürleri Bülent Üngür ve Eda Özden, Tire Süt Kooperatifi Başkanı Osman Öztürk, Tire Büyükkale İlkokulu ve Karşıyaka Neşe Kaya İlkokulu öğrencileri, öğretmenler ve veliler katıldı.
Etkinlik, Tire Alaylı Mahallesi'nden Osman Kaynaş’ın çiftliğinde başladı. Burada çocuklara çiftlikteki rutin işler hakkında bilgi verildi ve buzağı besleme, organik süt ikramı ve bilgi yarışması gibi etkinlikler düzenlendi. Çocuklar, çiftlikte süt üretiminin her aşamasını yerinde gözlemleyerek keyifli vakit geçirdi.
Etkinliğin devamında, Tire Süt Kooperatifi işleme tesisine gidilerek çocuklara tesisin işleyişi hakkında bilgi verildi. Çocuklar, burada da süt işleme sürecini yerinde inceleme fırsatı buldu.
İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, etkinlikte yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Süt, çocuklarımızın sağlıklı gelişimi için çok önemli bir besin kaynağıdır. Dünya Süt Günü'nü kutlayarak çocuklarımıza sütü ve süt ürünlerini tanıtmak, onların bu konuda bilinçlenmesini sağlamak istiyoruz. Bugün burada çocuklarımızın çiftlikten fabrikaya kadar süt üretim sürecini yerinde görmeleri, geleceğimiz için umut verici bir adım. Bu etkinliğe katkı sağlayan herkese teşekkür ederim."
Etkinlik, çocuklara süt ve süt ürünlerinin önemini anlatmak ve onları bu konuda bilinçlendirmek amacıyla düzenlenen farklı aktivitelerle sona erdi.

HABERE AİT RESİMLER

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka şampiyonuna kaymakamdan ödül
Sonraki Haber Pınar Karşıyaka, Efes'i yakalayamadı 2-0 geriye düştü

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?