ANA SAYFA > EKONOMİ > Dolar ve Euro ne kadar oldu?

Dolar ve Euro ne kadar oldu?

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Dolar ve Euro ne kadar oldu?

Gece yarısı 9,84 ile rekor kıran dolar, 10 büyükelçinin Osman Kavala çağrısında geri adım atması ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın olumlu karşılaması sonrası düşüşe geçti. Peş peşe gelen olumlu açıklamalarla kur 9,58 seviyesine geriledi.

Dolar/TL, 10 büyükelçiliğin Osman Kavala'nın serbest bırakılmasını talep eden açıklamasıyla ilgili olarak, "Viyana Sözleşmesi'nin 41. Maddesi'ne riayet etmeyi teyit eder" açıklaması ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın söz konusu açıklamayı "olumlu" karşıladığının bildirilmesinin ardından 9,58 seviyesine çekildi. Euro da 11.14 seviyesine kadar geriledi.

Merkez Bankası'nın geçen hafta aldığı 200 baz puanlık faiz indirimi kararı sonrasında Dolar/TL kuru 9,66'ya kadar yükselerek rekor tazelemiş, haftayı ise 9,61 seviyesinden kapatmıştı. ABD, Almanya, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İsveç, Kanada, Norveç ve Yeni Zelanda'nın Ankara büyükelçilerinin, Osman Kavala'nın yargılandığı davayla ilgili eleştirel açıklamaları, Türkiye'de tepki çekmişti. 10 ülkenin büyükelçileri, Dışişleri Bakanlığı'na çağrılarak bu rahatsızlık dile getirilmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu büyükelçilerin "istenmeyen adam" (persona non grata) ilan edilmesi için Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na talimat verdiğini açıklamıştı. Henüz bu açıklama resmi bir karara dönüşmeden siyasi gerilim ihtimali kur üzerinde yeni bir baskı yarattı. Bu gelişmelerin ışığında gece saatlerinde düşük hacimli piyasada işlem görmeye başlayan dolar, 9,84 lirayla yeni tarihi zirvesini gördü.

ABD Büyükelçiliği konu hakkında bugün yeni bir açıklama yaparak Viyana Sözleşmesi'nin 41. Maddesi'ne riayet edilerek Türkiye'nin iç işlerine karışılmayacağı iletildi. Ayrıca büyükelçilerin, ülkelerin iç işlerine saygı duyduğu da hatırlatıldı. ABD'nin açıklamalarının ardından Cumhurbaşkanlığı kaynakları tarafından aktarılan bilgilere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, büyükelçiliğin bu açıklamasını olumlu olarak karşıladı. Bu gelişme sonrası kur geri çekilmeye başladı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Gaziemir’den Datça’ya dostluk köprüsü kuruldu
Sonraki Haber Çiğli 29 yıl sonra Kent Konseyi’ne kavuştu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?