ANA SAYFA > EKONOMİ > Büyük ikramiye Karşıyaka'ya çıktı...

Büyük ikramiye Karşıyaka'ya çıktı...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Büyük ikramiye Karşıyaka'ya çıktı...

Milli Piyango İdaresi (MPİ) tarafından 19 Eylül’de gerçekleşen çekilişte büyük ikramiye Karşıyaka’ya çıktı. Diğer iki biletin Ankara’da satılmayan biletler olduğu öğrenilirken, Karşıyakalılar şimdi, henüz ortaya çıkmayan milyonerini aramaya başladı.

3 milyon liralık ikramiyenin sahibi 090745 numaralı bileti, Karşıyaka’da 13 senedir Piyango Bayisi olarak çalışan Tayyip Yılmaz sattı. Daha önce de birçok kez ikramiye verdiğini söyleyerek Ege Telgraf’a konuşan Yılmaz, “İşe başladığım sene yarım bilete 5 milyonluk en büyük ikramiyeyi verdim. O zaman biletlerimizi Oyak Bank’tan aldığımız için Ankara’da satıldı olarak görüldü. İkramiye verdiğimiz vatandaşı bir daha görmedik, ‘Bereketli olsun’ diyerek işimize devam ettik. Daha sonraki çekilişlerde 3 ila 4 sefer 1 ve 1.5 trilyonluk ikramiyeler verdik. İstanbul’da Nimet Abla varsa, İzmir’de de ben varım” dedi.

TESADÜFEN FARK ETTİ
Milyonluk ikramiyeyi kazanan bileti sattığını tesadüf eseri fark ettiğini de anlatan Yılmaz, “Yanımdaki tezgahta Ahmet Ağabey var. Benden aldığı 090723 numaralı bileti inceledik ve teselliyi iki rakamla kaçırdığını gördük. Büyük ikramiyeye de yakın bir rakam olduğundan bir anda benim sattığım deste olduğunu fark ettim. Numaralar sıralı gittiği için 721’den 760’a kadar olan 40 tane çeyrek bileti bana aitti. Hal böyle olunca büyük ikramiyeyi 1’er rakamla kaçıran 3 bin liralık teselli ikramiyelerini de vermiş oldum. Bin liraya kadar olan teselli ikramiyelerini de ödedik. Ödeyemediklerimizi MİP’e gönderdik. Daha sonra diğer iki biletin Ankara’da satılmayan biletler olduğunu öğrendim. Sevincimiz daha da katlandı. Uzun bir süreden sonra Karşıyaka’da büyük ikramiyeyi satmanın sevincini yaşıyorum” ifadelerini kullandı.

‘ÇIKMAZ DEMEYİN’
İkramiyenin kime çıktığını henüz bilmediğini de sözlerine ekleyen Yılmaz, “Önce hayırlı olmasını diliyorum. En büyük isteğim de ihtiyaç sahibi birine çıkmış olması… Bizi de unutmamasını diliyoruz. Vicdan ve merhamet sahibi biriyse bizi de görür. Hani bir atasözü var  ‘El eli yıkar, el de yüzü yıkar’ diye… İşte, bu zihniyette biriyse gelir bizi görür. Bugüne kadar “Karşıyaka’ya ikramiye çıkmaz” gibi bir algı vardı. Bu ikramiyenin gelmesi bir yandan da bu algının yıkılması için çok önemliydi. Vatandaşlarımıza sesleniyoruz: ‘Bize çıkmaz’ demeyin. Biletlerin fiyatı çeyrek 6 lira, yarım 12 lira, tam 24 lira olarak ilerliyor. Hem şansınızı deneyin hem de piyangoculara destek olun” diye konuştu.

3 YILDIR ÇIKMIYORDU
En şanslı oyunların piyango ve kazı kazan olduğunu söyleyen İzmir Milli Piyangolar ve Şans Oyunlar Bayileri Esnaf Odası Başkanı Paşa Çakmak, “Bu oyunların para tuzağı olduğu algısını yıkmada Karşıyaka çok güzel bir örnek oldu. Şans oyununun fazlası zarar, her gün 1 tane kazı kazan alsanız yeter. Kısacası deneyin ama zorlamayın. Yaklaşık 3 yıldır büyük ikramiye İzmir’den çıkmıyordu. İzmirli kendi biletini satmıyor, dışarıdan bilet getiriyordu. Karşıyaka’da sabit bayiden ikramiye çıkmasına çok sevindim” dedi.

‘ÖDÜLÜ DAHA ALMADI’
Büyük ikramiyeyi kazanan vatandaşın henüz ödülünü almadığını belirten Çakmak, “Genellikle amorti ikramiyesine bakıp, çıkmadıysa bileti yırtıp atıyorlar. İnsanlarda ‘Büyük ikramiye bana çıkmaz’ diye bir düşünce hakim. Karşıyaka’da Tayyip Yılmaz isimli bayimizin sattığı biletle büyük ikramiyeyi kazanan vatandaşımızın henüz gidip ödülünü almadığını öğrendik. Karşıyaka’dan 19 Eylül çekilişli Milli Piyango bileti alan tüm vatandaşlarımıza sesleniyoruz: Lütfen biletinizi kontrol edin. Eğer 3 milyonluk ikramiyenin sahibi biletin arkasına isim, soy isim ve kimlik numarasını yazıp imza atsın. Daha sonra hemen Ankara’ya Milli Piyango İdaresi’ne gitsin. Hem talihlimizi hem de Karşıyakamız’ı tebrik ediyoruz” diye konuştu.

Kazıdı kazandı: 200 bin lira aldı!
1998 yılından bu yana Karşıyaka’da Piyango Bayiliği yaptığını söyleyen Şefika Kahyaoğlu da, geçtiğimiz hafta kazı kazandan 200 bin liralık ödül verdiğini söyledi. Kazı kazan çekmek için iki arkadaşın yanına geldiğini söyleyen Kahyaoğlu, “İkisi de 2’şer lira vererek biletlerini aldı. Biri bileti kazıyıp hiçbir şey çıkmadığını söylerken, diğeri 200 bin lira çıktığını söyledi. İlk önce inanmadık, hepimiz tek tek kontrol ettik. İkramiyeyi kazanan o kadar sakindi ki, ‘Herhalde şoka girdi’ dedim. ‘Bana da harçlık atarsınız’ dedim, yine sesi çıkmadı. Reklam yapmak için biletin fotokopisini istedim. Sağ olsun, onu getirdiler. İkramiyelerini nereden alacaklarını tarif ettim. Daha sonra o arkadaşı bir daha görmedim. O gün yanında olan arkadaşı bir kez daha yanıma geldi. Ondan ikramiye kazanan çocuğun ihtiyaç sahibi olduğunu öğrendim, mutlu oldum. Vatandaş şans oyunlarına küsmesin. Talih kuşunun kimin başına konacağı belli olmuyor” dedi.

Yağmur Gülü / Özel Haber (EGE TELGRAF GAZETESİ)

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Büyükkarcı, Toros ile görüştü...
Sonraki Haber Karşıyaka'da Mesut Toros gitti...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?