ANA SAYFA > EĞİTİM > Uluslararası alanda İzmir’e proje ödülü

Uluslararası alanda İzmir’e proje ödülü

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Uluslararası alanda İzmir’e proje ödülü

İzmir Atatürk Lisesi öğrencisi Çağla Atalayman, uluslararası yarışmada ‘Çevre Bilimi’ dalında gümüş madalya kazandı.

Tunus’ta yapılan The International Festival of Engineering Science and Technology “IFEST” yarışması tamamlandı. Genç beyinlerin araştırma ve gelişimine yatkınlıklarını arttırmayı hedefleyen proje yarışmasında 40 ülkeden 300 proje yarıştı.
Yarışmada Türkiye’yi temsil eden İzmir Atatürk Lisesi öğrencisi Çağla Atalayman, danışman öğretmeni Zerrin Benal Hepsöğütlü rehberliğinde hazırladığı proje ile ‘Çevre Bilimi’ dalında 2.lik ödülüne layık görülerek gümüş madalya kazandı.

Başarılı öğrencinin projesinde; Ay'ın, Venüs’ün ve Jüpiter’in Dünya’ya uyguladığı kütle çekim kuvvetinin, Arktik Kutup Bölgesindeki buzul depremleri üzerindeki etkisi araştırılıyor. Projenin bir sonraki aşamasında gezegenlerin, Ay'ın, Güneş'in ve Dünya'nın ölçekli bir modeli oluşturularak bu cisimler arasındaki kütle çekim kuvvetleri, manyetikler kullanılarak belirlenmeye çalışılıyor. Uluslararası alanda kazanılan başarıdan duyduğu memnuniyeti dile getiren İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, ‘Ülkemizi ve İzmir’i uluslararası alanda başarıyla temsil eden öğrencimizi ve öğretmenimizi tebrik eder, başarılarının devamını dilerim.’ dedi. 
 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Çeşme’nin ilk kadın başkanı Lal Denizli mazbatayı aldı
Sonraki Haber ''Folklorama 2024'' İzmir'de sahneye çıkıyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?