ANA SAYFA > EĞİTİM > Sınıf Dışı Öğrenme Ortamı İle Çocuklar Daha Özgür!

Sınıf Dışı Öğrenme Ortamı İle Çocuklar Daha Özgür!

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Sınıf Dışı Öğrenme Ortamı İle Çocuklar Daha Özgür!

Karşıyaka Aysel Salih Baysak Anaokulu çocukları özgürce dışarıda oynayarak öğreniyorlar.

Anaokulu bahçesini sınıf dışı öğrenme ortamı olarak değerlendiren Karşıyaka Aysel Salih Baysak Anaokulu Müdürü Gönül Özden’in çalışmalarını yerinde inceleyen Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Vekili Bahattin Gengörü müdür Özden’e teşekkür etti.

“Üniversiteler ile işbirliğine kapımız sonuna kadar açık”

Üniversite okul işbirliği çerçevesinde EgeÜniversitesi EğitimFakültesi Okul Öncesi Eğitimi Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Sibel Sönmez ve Okul Müdürü Gönül Özden’den bilgi alan Kaymakam Yücel, okul öncesi eğitimin çocuğun yetişmesinde önemli bir dönem olduğunu belirterek şunları söyledi. “Bu tür güzel projelerin gerçekleştirilmesi için Kaymakamlık olarak özel ve kamu üniversiteleri ile işbirliğine hazırız. Üniversiteler ile işbirliğine kapımız sonuna kadar açık.Teoride yer alan faaliyetlerin bu şekilde uygulama alanlarında hayata geçirilmesinden mutluluk duyuyoruz.”

Tüm dünyada giderek artan sınıf dışı öğrenme ortamları Türkiye’de etkin olarak henüz kullanılmadığı, her yaş grubundan çocuğun, doğal malzemeleri uygun alanlarda keşfederek öğrenmesini temel alan eğitim yaklaşımının Karşıyaka’da örnek bir projeyle uygulamaya geçirilmiş olduğu belirtiliyor.

Aysel Salih Baysak Anaokulu ve Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Ana Bilim Dalı işbirliği ile gerçekleştirilen sınıf dışı öğrenme ortamı uygulaması, Karşıyaka’daki diğer anaokullarında da yaygınlaştırılacak.

 Okul Müdürü Özden, yaptıkları çalışmalarda Kaymakam Yücel ve ilçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu’nun büyük destek sağladığını, Yrd. Doç. Dr. Sibel Sönmezile birlikte okulda çok güzel işler yapmanın sevincini yaşadıklarını söyledi.

Sınıf dışı öğrenme ortamında, okulöncesi çocuklara günlük yaşamdan kullanılan örnek meteryallerin tanıtımı dışında, paylaşımı öğrenecekleri oyun alanları ve organik tarım alanları da yer alıyor.

Haber ve Fotoğraflar: Yılmaz DURMAZ

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Özel sporcular kıyasıya mücadele etti
Sonraki Haber KSK'nin bir başka efsanevi futbolcusunu daha kaybettik...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?