ANA SAYFA > EĞİTİM > Özel öğrencilere Müze de Öğreniyorum projesi...

Özel öğrencilere Müze de Öğreniyorum projesi...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Özel öğrencilere Müze de Öğreniyorum projesi...

Karşıyaka Bahçelievler’deki Safiye Nadir Özel Eğitim Uygulama Okulu, okul öğrencileri ile birlikte "Müze de Öğreniyorum " eTwinning projesi düzenledi. Projeye, bu konuda deneyimli olan öğretmen Aynur Uç Ger rehber olarak yön verecek.

Aynur Uç Ger, şu bilgileri verdi:
“Müzeler, geleceğimizi nasıl biçimlendirmemiz gerektiği konusunda bize yol gösterir. İnsanoğlunun nasıl ilerlediğini, uygarlıkların nasıl geliştiğini, toplum ve aile yaşamımızın geçmişten bugüne kadar nasıl örgütlendiğini tarih bize anlatır. Tüm bu kanıtların sunulduğu alan ise müzelerdir. Bu nedenle bizi geçmişle buluşturan, bireysel, toplumsal ve kurumsal hafızamızı canlı tutan geçmişle ilgili olguları sorgulamamızı sağlayan, bizi eğiten bizi düşündüren müzeler, eğitimin bir parçası olmalıdır. Projemiz Müzelerin okul dışı eğitim ortamı olarak daha aktif kullanılması, Türk tarihinin müzeler yoluyla 7-11 yaş aralığındaki öğrencilerle farklı öğretim tekniklerini kullanarak öğrenilmesi için planlanmıştır.”
Aynur Uç Ger, bu proje kapsamında öğrencilerden müzelerin kuruluş amacını anlamalarını, yaşadığı bölgedeki müzeleri keşfetmelerini, dijital müzelerle ilgili bilgi edinmek ve dijital müze ziyareti yapmalarını, müzeler aracılığı ile Türk tarihini ve kültürünü öğrenmelerini, proje çalışmalarında Web 2.0 araçlarını öğrenmek ve bu çalışmaları ihtiyaç duyduğu alanlarda kullanmalarını, başka şehirlerde yaşayan proje ortağı arkadaşlarıyla ortak çalışmalar yapma, yapılan çalışmaları forumlarda, Twinspace'de yorumlayıp dostluk duygusunu geliştirmelerini isteyeceklerini ifade etti.

PAYLAŞ
Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber En Hızlı 2. El Araç Satış Yöntemleri Nelerdir?
Sonraki Haber İsmail Çiftçioğlu Ak Parti İl Yönetimine seçildi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?