ANA SAYFA > EĞİTİM > Okudular, öğrendiler, kazandılar

Okudular, öğrendiler, kazandılar

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Okudular, öğrendiler, kazandılar

Çiğli’de düzenlenen 4.Geleneksel İlkokul ve Ortaokullar Arası Ödüllü Kitap Okuma Yarışması’nda dereceye giren öğrenciler altınla ödüllendirildi.

Hatice Bahriye Yağcı Vakfı’nın Çiğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte 4.sünü düzenlediği Geleneksel İlkokul ve Ortaokullar Arası Ödüllü Kitap Okuma Yarışması’nda dereceye giren öğrencilere ödülleri renkli geçen bir törenle verildi. Çiğli Karşıyaka Aydoğan Yağcı Bilim ve Sanat Merkezi’ndeki törene Çiğli Kaymakamı Fatih Görmüş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mesut Uğurlu, Hatice Bahriye Yağcı Vakfı Başkanı Adnan Yılmaz ve mütevelli heyeti üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende, Kur’an-ı Kerim okundu, müzik dinletisi düzenlendi ve folklor ekibinin gösterisi gerçekleştirildi.

Hatice Bahriye Yağcı’nın hayatından kısa kesitlerin sunulduğu törende konuşan Vakıf Başkanı Adnan Yılmaz, “Hatice teyzemiz Çiğlimize iki okul, bir cami ve Kaymakamlık binamızın arsasını kazandırmış, bir de üniversite arsası bağışlamıştır. En büyük arzusu dünya ile yarışabilen bir nesil görmekti. Bu manzarayı görseydi çok mutlu olurdu. Biz eğitimdeki başarıları desteklemeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Çiğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Mesut Uğurlu ise, “Gelişmiş ülkelerde çocukların kendi dillerinde okuduklarını anlamaları okuma kültürünün gelişmesi ile mümkün. Bu kültür önce ailede başlar, okullarda devam eder. YKS’de yeni nesil sorularda öğrencilerimizin başarısı okuma anlama, anladığını muhakeme ile ölçülüyor. Okuma kültürü oluşmuş öğrenciler rakiplerinden bir adım önde oluyor. Biz de çocuklarımızın başarılarını artırmak için bu tür projelere önem veriyoruz” dedi. Uğurlu, yarışmaya 1400 öğrencinin başvurduğunu, 47 öğrencinin ise dereceye girdiğini söyledi. Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere, protokol tarafından başarı belgeleri, kitaplar ve birer altın hediye edildi.

Yarışmanın amacının, öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırmak, kelime dağarcıklarını ve güven duygularını geliştirmek, ayrıca Türkçeyi güzel, doğru ve etkili kullanmalarını sağlamak olduğu ifade edildi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber 5 Dakikada Ünlü perde diyor
Sonraki Haber İzmir, Samsun’a meyve sebze sektöründe üretim ve ihracat koçluğu yapacak

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?