ANA SAYFA > EĞİTİM > My Life Skill projesi ile çocuklar yaşama hazırlanıyor

My Life Skill projesi ile çocuklar yaşama hazırlanıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
My Life Skill projesi ile çocuklar yaşama hazırlanıyor

Karşıyaka Mürşide Altınçubuk Ortaokulu önderliğinde ana sınıf öğretmen ve öğrencilerinden oluşan Etwinnning proje grubu My Life Skill projesi ile çocuklar sosyal yaşama hazırlıyor.

4 ay sürecek olan "My Life Skill" projesi ile çocukları günlük yaşama hazır hale getirmek için aileler de çocuklara eşlik ediyor. Projede öğretmenler, öğrenciler ve veliler aktif katılım sağlıyorlar.

Proje yürütücüsü Karşıyaka Mürşide Altınçubuk Ortaokulu anasınıfı öğretmeni Handegül Bilgin CUCİ proje ile ilgili iddialı olduklarını belirterek şunları söyledi.  “Günümüz çocukları birçok alanda gelişimsel olarak çok iyi durumda, dijital dünyaya daha hâkim, kendilerine güvenleri tam ama bazı kazanımlarda maalesef eksiklikler yaşıyorlar. Sınıflarımızda bu eksikleri fark ederek bununla ilgili bir proje oluşturmak istedik. Projemizin adı "My Life Skill". Projemizin amacı çocukları günlük yaşama daha hazır hale getirmek. Projemiz dört ay sürüyor ve her ay çocukları destekleyecek birçok çalışmalar yapılıyor. Çocuklarımız bu proje sayesinde basit mutfak işlerini yapmayı, özbakım becerilerimi gerçekleştirmeyi, para hakimiyeti sağlamayı ve çevreye karşı duyarlı olmayı öğreniyorlar. Bununla ilgili uygulamalar yapıyorlar. Bu projenin en güzel yanlarından biri velilerimiz de aktif katılımının olduğu çalışmaların olması. Çocuklarımız evde aileleriyle bu proje sayesinde daha verimli zaman geçirmiş oluyorlar, evde görevler edinebiliyoruz. Projemizi iki Romanyalı ve altı Türk okuluyla toplam 11 öğretmen ve 150 ye yakın öğrenci ve velilerimizle yürütüyoruz. Proje okullarımız Mürşide Altınçubuk Ortaokulu, Polat Çelikdemir Anaokulu , Kaptan Altay Altuğ İlkokulu, Gülsafa Firdevs Kapancıoğlu İlkokulu, Nefise İbrahim Çetin Anaokulu, Mehmet Saka İlkokulu,  Gradinita cu P.N. Chintelnic, Grădinița step by step cu P.P și P.N. "Licurici"

Haber ve fotoğraf: Yılmaz DURMAZ

HABERE AİT RESİMLER

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber EMŞAV'da beklenen atama gerçekleşti
Sonraki Haber İzmir 2. Futbol Ligi'nde 2. yarı başlıyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?