ANA SAYFA > EĞİTİM > Metin Aşıkoğlu Ortaokulu'ndan Mardinli kardeşlerine...

Metin Aşıkoğlu Ortaokulu'ndan Mardinli kardeşlerine...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Metin Aşıkoğlu Ortaokulu'ndan Mardinli kardeşlerine...

Karşıyaka Metin Aşıkoğlu Orta Okulu öğrencileri yılbaşında hediyeleşmek yerine, hediyeleri Mardin’deki köy okuluna gönderdi.

Karşıyaka Metin Aşıkoğlu Orta Okulu Türkçe öğretmeni Ebru Höyüktepe, Mardin Artuklu köy okulunda görevli liseden öğretmen arkadaşının çağrısı üzerine bir yardım kampanyası oluşturdu.

Okul Müdürü İbrahim Cin’in destekleri ile başlatılan yardım kampanyasına okuldaki öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Metin Aşıkoğlu Orta Okulundaki yardım kampanyasında;15 gün içinde mont, bot, bere, atkı eldiven ve kırtasiye malzemesinden oluşan 18 koli malzeme toplandı. Toplanan hediyeler Türk Kızılay’ı Karşıyaka Şube Başkanlığı tarafından Mardin Artuklu köy okulundaki çocuklara dağıtılmak üzere kargoya verildi.

Türk Kızılay’ı Karşıyaka Şube Başkanı Kamil Karadeniz “Bu yardımlaşma, hediyeleşmeyi duyduğumda çok sevindim. “Olmayanla paylaş”  Kızılay olarak sloganımızdır. Okul yöneticimize, öğretmenlerimize ve güzel yürekli çocuklarımıza çok teşekkür ederim” dedi.

Metin Aşıkoğlu Orta Okuluöğretmenleri ise şunları söyledi. “Biz yılbaşında hediye çekilişi yapmayalım, çocuklara paylaşmayı, yardımlaşmayı öğretmek amaçlı köydeki ihtiyaç sahibi çocuklara gönderelim dedik.”

Yılbaşında hediyeleşmek yerine, kardeş köy okuluna hediye göndermeyi seçmekle büyük mutluluk duyduklarını belirten öğrenciler, hediyeleşmelerinin devam edeceğini söylediler.

Mektupta yazdılar

Karşıyaka Metin Aşıkoğlu Orta Okulu öğrencileri hediyeleri ile birlikte Mardin Artuklu köy okulundaki öğrencilere yazdıkları mektupları da yolladılar.

Arkadaşlık, kardeşlik bağı güçlenmesi amacıyla iletişimlerini sürdüreceklerini belirten öğrenciler, Mardin’de arkadaş edinmenin keyfini yaşadılar.

Haber ve fotoğraflar: Yılmaz Durmaz

PAYLAŞ
Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber 2 araç çarpıştı, takla atan araçlarda 6 kişi yara almadı...
Sonraki Haber Arzu Turan vefat etti...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?