ANA SAYFA > EĞİTİM > Karşıyaka'lı 60 Öğrenci Avrupa' da Staj Yapacak

Karşıyaka'lı 60 Öğrenci Avrupa' da Staj Yapacak

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'lı 60 Öğrenci Avrupa' da Staj Yapacak

Karşıyaka'da meslek liselerinde okuyan öğrenciler Avrupa Birliği hibesinden yararlanarak Avrupa’da staj imkanına kavuşuyor.

Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün hazırladığı KA102 / Erasmus+ Programı projesi ile Karşıyaka’daki meslek liselerinde okuyan 12 daldan 60 öğrenci Avrupa’da staj yapacak.
Türkiye’de bu yıl Ulusal Ajans tarafından en yüksek hibe alan 155.042,00 Avroluk proje ile 12 öğretmenin refakat edeceği 60 öğrenci, 6 farklı Avrupa ülkesinde staj yapma imkânı elde edecek.
KA102 / Erasmus+ Programı Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği kategorisinde Türkiye’de bu yıl Ulusal Ajans tarafından en yüksek hibe alan Karşıyaka'nın Genç İş gücü İçin Avrupa'da Staj Eğitimi projesi; kısa vadede ilçenin 12 meslek dalında nitelikli eleman istihdamı sağlayarak rekabet gücünü artırmak, uzun vadede ilçenin Mesleki-Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin uygulamalı mesleki eğitim şartlarını Avrupa standartlarına getirmeyi hedefliyor.
Yaklaşık 250 öğrencinin başvurduğu öğrenci seçme mülakatları mart ayında tamamlandı. Asil ve yedek adaylar Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün sosyal medya hesaplarında ilan edildi

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Pandemi Sonrası Bölgesel Kalkınma Toplantıları'nın beşincisi İzmir'de yapıldı
Sonraki Haber Karşıyaka’da derneklere yerleşke yapılıyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?