ANA SAYFA > EĞİTİM > Karşıyaka'da 100 çocuğa Temel Kodlama Eğitimi verilecek

Karşıyaka'da 100 çocuğa Temel Kodlama Eğitimi verilecek

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'da 100 çocuğa Temel Kodlama Eğitimi verilecek

Karşıyaka Belediyesi tarafından üretilen MiniπC adı verilen “yeni nesil mini bilgisayar” projesinin eğitim ayağı Evrensel Çocuk Merkezi’nde başladı.

Evrensel Çocuk Merkezi ile KARGEM’deki eğitmenler tarafından Evrensel Çocuk Merkezi’nde 15 çocuğa “Temel Kodlama Eğitimi” verilmeye başlandı. Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’da Evrensel Çocuk Merkezi’ni ziyaret ederek, eğitimleri takip edip, öğretmenlerden bilgi aldı. Toplam 100 çocuğa verilecek olan eğitim çocukların MiniπC ile; eğlenceli bir şekilde kodlama öğrenebilmesi, EBA’daki eğitimlerine devam edebilmesi, internette araştırmalar yapabilmesi ve basit oyunlar oynayabilmesi hatta kendi oyunlarını kodlayabilmesini sağlayacak.

Kodlama Eğitimi, pandemi kurallarına uygun şekilde 15 kişilik gruplar halinde gerçekleşecek. 

MiniπC  Nedir?
MiniπC yanında verilen kitapçıkta öğrencilerin mini bilgisayar ile yapabileceklerinin ufak bir kısmı yer alırken, çocukların daha fazlasına yeni tasarlanan internet sitesinden veya internetteki başka kaynaklardan erişebilecekleri alan oluşturuldu.  Çocuklar, MiniπC’nin yanında verilen donanımı kendi yapacakları kodlama ile birleştirerek, istedikleri projeleri gerçekleştirebilecekler. Tasarlanan bu MiniπC ile öğrencilerin yapabilecekleri tamamen hayal gücü ile sınırlı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Müftülükten Vatan Sevgisi etkinliği...
Sonraki Haber İzmir Kurban Bayramı'na hazır

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?