ANA SAYFA > EĞİTİM > Karşıyaka Cihat Kora Anadolu Lisesi Robokod HighFive Ege Bölgesi Şampiyonu oldu

Karşıyaka Cihat Kora Anadolu Lisesi Robokod HighFive Ege Bölgesi Şampiyonu oldu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka Cihat Kora Anadolu Lisesi Robokod HighFive Ege Bölgesi Şampiyonu oldu

Karşıyaka Cihat Kora Anadolu Lisesi Robotik ve Kodlama Takımı RoboKod HighFive, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA), ENSİA (Enerji Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği) ve İzmir EBA sponsorluğunda turnuvaya katılım gösterdi.

Takım koçu Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Neslihan Yıldırım Çayırcı, danışmanları Çağdaş Çayırcı ve Sabriye Türker ile 9. Sınıf öğrencileri Ada İşivar, Senem Keleş, Yusuf Kaya, Damla Uzun, Atakan Çolak, Melike Yıldız, Anıl Rahim Güler, Yaren Ulu’dan oluşan  RoboKod HighFive takımı yaklaşık dokuz ay boyunca yoğun bir şekilde çalıştı ve amacına ulaşıp Ege Bölgesi Şampiyonu oldu.

koçu Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri Neslihan Yıldırım Çayırcı ve danışmanları Çağdaş Çayırcı, Sabriye Türker ile 9. Sınıf öğrencileri olan Ada İşivar, Senem Keleş, Yusuf Kaya, Damla Uzun, Atakan Çolak, Melike Yıldız, Anıl Rahim Güler, Yaren Ulu’dan oluştu

First Lego Leaque programı FIRST vakfı tarafından 23 yıldır, her sene küresel bir problemi odağına alarak, çocukların bilimsel proje geliştirme, kodlama ve robotik dışında takım çalışması, eleştirel düşünme, sunum yapma gibi 21. yüzyıl becerileri kazanmalarına odaklanmaktadır. Bilim Kahramanları Derneği de bu programın Türkiye ayağını 19 yıldır yürütmektedir.

Bu yıl programa katılan tüm takımlar "SUPERPOWERED" temasıyla enerjinin üretilmesi, dağıtılması, depolanması ve tüketilmesine odaklanıp enerjinin üretimi ve kullanımı üzerine yenilikçi çözümler ürettiler. Takımlar ayrıca, kendi yaptıkları robotlarla, bu kavramları pekiştirme adına LEGO modellerinden yapılan görevleri de tamamlamaya çalıştılar. Bunun yanında FIRST'ün temel değerleri olan keşif, yenilik, etki, katılım, takım çalışması ve eğlenceyi barındıran çok kıymetli bir süreç geçirdiler.

Robotik ve Kodlama Takımımız RoboKod HighFive, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA), ENSİA (Enerji Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği), İzmir EBA  sponsorluğunda turnuvaya katılım göstermişlerdir. RoboKod HighFive Takımı, koçu Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri Neslihan Yıldırım Çayırcı ve danışmanları Çağdaş Çayırcı, Sabriye Türker ile 9. Sınıf öğrencileri olan Ada İşivar, Senem Keleş, Yusuf Kaya, Damla Uzun, Atakan Çolak, Melike Yıldız, Anıl Rahim Güler, Yaren Ulu’dan oluştu. RoboKod HighFive takımı yaklaşık dokuz ay süresince yoğun ve eğlenceli bir çalışma süreci geçirdi.

Özel Bahçeşehir Koleji 50. Yıl Kampüsünde 6 Mayıs'ta gerçekleştiren İzmir Yerel Turnuvalarında takımımız RoboKod HighFive Robot Tasarım ve Yenilikçi Projede mükemmellik ve yenilikçiliğe ulaşırken Öz Değerleri tamamen benimseyerek Bilim Kahramanları Buluşuyor / FIRST® LEGO® League Challenge programını özümsemiş olan takıma verilen Şampiyonluk ödülünü alarak büyük bir başarıya imza atmıştır. Ayrıca takımımız 10 Haziran’da Fuar İzmir’de gerçekleşecek olan Ulusal Turnuvaya katılım gösterecektir.
 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 3 Haha 0 İnanılmaz 1 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Narlıdere Metrosu'nda ilk deneme yapıldı
Sonraki Haber Aliağa Petkimspor - Gaziantep Basketbol maçı Karşıyaka'da oynayacak

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?