ANA SAYFA > EĞİTİM > KARGEM’den Türkiye birinciliğine

KARGEM’den Türkiye birinciliğine

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
KARGEM’den Türkiye birinciliğine

Karşıyaka Belediyesi İsmail Hakkı Tonguç Gençlik Eğitim Merkezi (KARGEM), bu yıl LGS’de Türkiye şampiyonu çıkardı. Sınavdan 500 tam puan alan İlke Hür Eyiol, ilk hedefi olan İstanbul Erkek Lisesi’ne yerleşmeyi başardı.

Karşıyaka Metin Aşıkoğlu Ortaokulu öğrencisi olan ve Karşıyaka Belediyesi İsmail Hakkı Tonguç Gençlik Eğitim Merkezi’nde eğitim alan İlke Hür Eyiol, 2019 Liselere Geçiş Sınavı’nda (LGS) büyük bir başarıya imza attı. 1 milyon 29 bin 555 öğrencinin girdiği sınavda tüm soruları doğru cevaplayan İlke, bu yıl -500 tam puan- alan 565 öğrenciden biri oldu. Türkiye birincileri arasına girerek Karşıyaka’ya büyük gurur yaşatan başarılı öğrenci, eğitim yaşamını en büyük hayali olan ‘İstanbul Erkek Lisesi’nde sürdürecek. 

Başarısını planlı çalışmaya borçlu olduğunu anlatan İlke Hür Eyiol, “7. sınıfın bittiği yaz kendime hedef koydum. Geniş ailem içerisinde efsane olmak istediğimi fark ettim. Sene boyunca planlı ve disiplinli şekilde çalıştım. Sadece ders odaklı olmadım, sinemaya ve gezilere de gittim, sosyalleştim. Okulda benden daha başarılı arkadaşlarım vardı. Ama üzülmek yerine, bu durumu motivasyon kaynağı olarak kullandım. Son haftalarda sürekli evde ve KARGEM’de denemeler çözdüm. Sistemli çalışmamın sonucunda sene sonunda okul birincisi olarak okul kütüğüne ismim de çakıldı. Bu da benim ve ailem için ayrı bir övünç kaynağı oldu. KARGEM’in başarıma önemli katkıları var. Tek tercihim olan İstanbul Erkek Lisesi’nde okuyacağım için çok mutluyum. Bana destek olan arkadaşlarıma, aileme, okuldaki ve KARGEM’deki öğretmenlerime çok teşekkür ederim” dedi. 

İlke Hür Eyiol ile bir araya gelerek başarısı için kutlayan Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay “İsmail Hakkı Tonguç Gençlik Eğitim Merkezimizde çocuklarımıza ücretsiz eğitim desteği sağlıyor, onları en güzel şekilde geleceğe hazırlamak için çalışıyoruz. İlke gibi pırıl pırıl evlatlarımızın adım adım hedeflerine ulaştıklarını görmek bizler için en büyük mutluluk. Karşıyakamızın gurur kaynağı olan İlke’yi bir kez daha yürekten kutluyor, tüm öğrencilerimize eğitim yaşamlarında başarılar diliyorum. Her zaman destekçileri olacağız” diye konuştu. 

Öte yandan Karşıyaka Belediyesi İsmail Hakkı Tonguç Gençlik Eğitim Merkezi, bu yıl LGS’de genel anlamda da önemli bir başarı oranı yakaladı. 2018-2019 döneminde merkezde sınava hazırlanan 238 öğrenciden 190’ı Anadolu liselerine yerleşirken, diğer öğrenciler de mesleki teknik Anadolu liseleri ile özel okulları tercih etti. KARGEM’le başarıya ulaşan öğrencilerin yerleştikleri okullar arasında Atatürk Lisesi, Bornova Anadolu Lisesi, İzmir Kız Lisesi, Cihat Kora Anadolu Lisesi ve 15 Temmuz Anadolu Lisesi gibi nitelikli eğitim kurumları yer aldı. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka yönetiminden kombine alacaklara sürpriz
Sonraki Haber İZVAK, statlarla ilgili Başkan Soyer'e bilgi verdi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?