ANA SAYFA > EĞİTİM > İlkokul çocukları ''Sağlıklı Yaşam Zinciri''ni oluşturdu

İlkokul çocukları ''Sağlıklı Yaşam Zinciri''ni oluşturdu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İlkokul çocukları ''Sağlıklı Yaşam Zinciri''ni oluşturdu

Karşıyaka Sağlıklı Yaşam kulüpleri öğrencileri “Sağlık Temizlikle Başlar” diyerek Sağlıklı Yaşam Zinciri'ni oluşturdu.

Karşıyaka Nebahat Alparslan Karadavut İlkokulu Sağlıklı Yasam Kulübü, 2018- 2019 Eğitim Öğretim yılı etkinlikleri çerçevesinde “Sağlık Temizlikle Başlar” etkinliği düzenledi.

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, Karşıyaka İlçe Sağlık Müdürlüğü, Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde gerçekleştirilen Türkiye’de ilk olan “sağlıklı yaşam kulübü projesi” 2013 yılından bu yana altı bine yakın etkinlik gerçekleştirdi.

Nebahat Alparslan Karadavut İlkokulundaki etkinlikte bir konuşma yapan Karşıyaka İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yıldıray Çığırgil, Sağlık bilincini küçük yaşta verilmesini çok önemsediklerini belirterek şunları söyledi. “Proje kapsamında öğretmen, öğrenci ve ailelerine her ay planlanan eğitim dâhilinde 14 sağlıklı yaşam konusunda eğitim veriliyor. Beş yıldır Kasım ayının 2. Haftasında Kişisel Hijyen ve temizlik kurallarına dikkat içerikli eğitim sonrasında Karşıyaka ilçesindeki tüm okullarda aynı anda Sağlıklı Yaşam Kulübünde görev alan öğretmenlerin refakatinde el yıkama faaliyeti yapılıyor. Bu yıl “Sağlık Temizlikle Başlar” teması ile bir etkinlik düzenledik.”

Öğrencilerin sahnede diş ile ilgili sorularını diş hekimi tarafından cevaplaması, sağlıklı beslenme ve diş bakımının oyunlarla anlatıldığı etkinlik ilgi ile izlendi.

Karşıyaka Kaymakamı Ali Rıza Çalışır etkinliği beğendiğini, hastalıkları önlemenin tedaviden daha kolay olduğunu vurgulayarak, çocukların “Sağlıklı Yaşam Zinciri”’ oluşturmasının çok önemli bir mesaj olduğunu söyledi.

Karşıyaka Nebahat Alparslan Karadavut İlkokulundaki etkinliğe Karşıyaka Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yıldıray Çığırgil, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Şaban Karakoç, Kızılay Karşıyaka Şube Başkanı Kamil Karadeniz, Şube Müdürü Mehtap Gemici, Karşıyaka Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Neşe Korkmaz, İzmir İl sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkan Yarımcısı Neşe Zeren Nohutçu, Bulaşıcı Şube Müdürü Metin Kızılelma, okul yöneticileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Haber ve fotoğraf: Yılmaz Durmaz

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka Belediyesi Mavişehir’de ana okulu açtı
Sonraki Haber Karşıyaka Kent Konseyi andımızı okudu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?