ANA SAYFA > EĞİTİM > EMD İzmir Şubesi Başkanı Hicran Özdamar İzmir Üniversitesi'ndeydi

EMD İzmir Şubesi Başkanı Hicran Özdamar İzmir Üniversitesi'ndeydi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
EMD İzmir Şubesi Başkanı Hicran Özdamar İzmir Üniversitesi'ndeydi

İzmir Üniversitesi’nde Kadın ve Toplum dersine konuk olan EMD İzmir Şube Başkanı Hicran Özdamar, kadın ve erkeğin yan yana görev yaptığı tüm mesleki alanlar için “pozitif ayrımcılık” değil “eşitlik” talep ettiklerini söyledi.

Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) İzmir Şubesi Başkanı Hicran Özdamar, İzmir Üniversitesi’nde Kadın ve Toplum dersine konuk oldu. Kadın ataerkil sistem içinde erkeklerle eşit haklara sahip olmak amacı ile verdiği mücadelenin destek noktalarının yok denecek kadar az olduğunu ifade eden Özdamar, “Üçüncü sayfa haberleri, başarılı kadın haberleri, şiddet gören kadın haberleri gibi birçok örnekte karşımıza toplumsal, siyasal, ekonomik ve kültürel düzenin bir simgesi haline getirilen kadın, haberler içerisinde kullanılan dil ile metalaştırılıyor” dedi. Dizi senaryolarında temsil edilen kadın algısının da toplumun kadın algısı üzerinde büyük öneme sahip olduğunu belirten Özdamar, özellikle kadın ve erkeğin yan yana görev yaptığı tüm mesleki alanlar için “pozitif ayrımcılık” değil “eşitlik” talep ettiklerini söyledi. Söyleşisinde öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Özdamar’a teşekkür plaketini İzmir Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ahu Güzel takdim etti.

11 yıllık muhabirlik hayatına ek olarak görevini halen İzmir Ekonomi Üniversitesi Medya İlişkileri Uzmanı olarak sürdürdüğünü dile getiren Özdamar, “Muhabirlik hayatım boyunca, kadın ve erkek muhabirler arasında haber üretiminde bir fark olmadığını gözlemledim. Olay yerlerinde erkek muhabirlerden çok daha başarılı performans sergileyen pek çok kadın polis muhabirleri gördüm. Ancak bu noktada fark kullanılan dil ve konuya bakış açılarında ortaya çıkabiliyor” dedi. Kadının toplumdaki yerinin belirlenmesinde gazetecilere önemli görevler düştüğünü ifade eden Özdamar, “Bu nedenle EMD İzmir Şubesi olarak yalnızca mesleki uzmanlığımızı geliştirici değil, kamuoyunu bilgilendirmedeki önemli rolümüzü de göz önünde bulunduran eğitimler düzenliyoruz” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Sertel: Derhal gazeteciler serbest bırakılsın
Sonraki Haber Karşıyaka'da Sarı çizgi işgaline ceza yağdı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?