ANA SAYFA > EĞİTİM > BESTMER, çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor

BESTMER, çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
BESTMER, çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) ve Ege Üniversitesi desteği ile hayata geçirilen Biyokütle Enerji Sistemleri ve Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi (BESTMER), biyokütle enerjisi konusundaki çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından, kalkınma ajanslarının bölgelerinin potansiyelini açığa çıkaracak, ekonomik kalkınmasına ivme kazandıracak, üretimi destekleyecek yatırım projeleri için ön fizibilite çalışmaları hazırlamaları isteniyor. Bu kapsamda, İzmir Kalkınma Ajansı tarafından İzmir'de Biyogaz ve Organik Gübre Tesisi Kurulumu'na yönelik bir ön fizibilite raporunun hazırlanması için, Ege Üniversitesi Biyokütle Enerji Sistemleri ve Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi (BESTMER) ile iş birliği halinde çalışmalara başlandı.

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) ve BESTMER arasında imzalanan “İzmir’de Biyogaz ve Organik Gübre Tesisi Kurulumuna Yönelik Ön Fizibilite Raporunun Hazırlanması” sözleşmesi kapsamında; İZKA Genel Sekreteri Dr. Mehmet Yavuz, Yeşil Büyüme Politikaları Birimi Başkanı Sena Gürsoy, Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü H. İ. Murat Çelik, Yatırım Destek Ofisi Uzmanları Hülya Ulusoy ve Çağkan Aydoğdu ile BESTMER Müdürü Prof. Dr. Günnur Koçar ve BESTMER personeli bir araya geldi.
İzmir’de biyogaz potansiyelinin belirlenmesi ve biyogaz sistemlerinin uygulanmasında yerlilik oranlarının arttırılması, istihdama katkısı, İzmir’e özel oluşabilecek yatırım olanakları, ekonomik ve çevresel etkileri gibi başlıkların incelendiği toplantıda, olası yeni işbirlikleri ve İzmir’e biyokütle enerjisi konusunda sağlanabilecek katkılar üzerinde duruldu.  

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bornova Belediyesi kültür merkezlerini daha aktif kullanılacak
Sonraki Haber Menderes sahilleri yeni tesislere kavuştu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?