ANA SAYFA > EĞİTİM > Atakent Anadolu Lisesi önünde eylem

Atakent Anadolu Lisesi önünde eylem

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Atakent Anadolu Lisesi önünde eylem

1200 öğrencinin bir başka okula nakledildiği ve depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle boşaltılarak eğitime ara verilen Karşıyaka Atakent Anadolu Lisesi önünde toplanan öğrenci velileri, eğitimciler ve Karşıyaka sakinleri, seslerini duyurmak amacıyla yeni bir açıklama yaptı.

Okulun eski müdürü Yavuz Kahraman, 1992’de açılan okulun 10 sene önce düzenlenen bir rapora dayanarak yıkılmak istendiğini ancak binaların duvarlarında en ufak çatlak dahi olmadığını hatırlatarak şunları söyledi: “Yıkım kararı verilmesinde etkin testler ve rapor 10 sene önce hazırlanmış. Eğer durum yıkımı gerektirecek kadar tehlikeli idi ise neden 10 sene beklenmiştir? 30 Ekim 2020 İzmir depreminde binanın hasar aldığı söylenebilir. Ancak böyle bir hasar durumundan kimsenin haberi dahi yoktur ve de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı sisteminde bir riskli yapı kaydı yoktur. Eğer okulumuzda bir sorun varsa aynı sistemle inşa edilen tüm Mavişehir bloklarında da aynı sorun olmalıdır. Hasarlı olan sadece bizim iki katlı okulumuz mudur? Hasar varsa nerededir? Hasar yok, rapor var ise rapor nerededir? Yetkililere bir kez daha sesleniyoruz. Atakent Anadolu Lisesi’ni olduğu gibi bırakmanızı, yıkmaya değil yapmaya odaklanılmasını, bu okulda okuyan 1200 öğrencinin okullarına geri dönmesi için gerekli çalışmanın başlatılmasını bekliyoruz. Yıkımdan vazgeçilmesi için yöneticilerin kararlarını tekrar gözden geçirmesini önemle rica ediyoruz.”

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Hanri Benazus, Atatürk'ü anlattı
Sonraki Haber Balçova CEMR Belgesi’ni imzaladı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?