ANA SAYFA > EĞİTİM > 57. TÜBİTAK İzmir Bölge Sergisi DEÜ'de başladı

57. TÜBİTAK İzmir Bölge Sergisi DEÜ'de başladı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
57. TÜBİTAK İzmir Bölge Sergisi DEÜ'de başladı

TÜBİTAK Proje Yarışmaları İzmir Bölge Koordinatörü ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hamdi Şükür Kılıç’ın koordinasyonunda, üniversitemiz ev sahipliğinde düzenlenen TÜBİTAK 57. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri İzmir Bölge Yarışması başladı.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), TÜBİTAK tarafından bu yıl 57’ncisi düzenlenen Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması kapsamında İzmir Bölge Sergisine ev sahipliği yapıyor. Ege Bölgesi illerinde dereceye girerek bölge sergisine davet edilen lise öğrencileri, projelerini DEÜ çatısı altında sergileme imkânı buldu.

TÜBİTAK İzmir Bölge Koordinatörlüğü organizasyonunda düzenlenen sergi, 9–12 Şubat 2026 tarihleri arasında DEÜ Merkez Yerleşke Kapalı Spor Salonunda ziyaretçilere açık olacak. Bölge sergisinin açılış töreni ise Merkez Yerleşke Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Açılış programında; DEÜ Rektör Yardımcısı ve TÜBİTAK Proje Yarışmaları İzmir Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Hamdi Şükür Kılıç ile üniversite yönetiminin yanı sıra; Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Büyükelçi Yeşim Kebapçıoğlu, İzmir Bakırçay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rasim Akpınar, Rüştü Ünsal Polis MYO Müdürü Ökkeş Bulut, İzmir İl Millî Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Doç. Dr. Özden Ölmez Ceylan, akademisyenler, öğretmenler ve öğrenciler yer aldı.

İzmir Bölge Sergisine; Aydın, Denizli, İzmir, Manisa, Muğla ve Uşak illerinden toplam 100 projenin davet edildiğini aktaran Prof. Dr. Hamdi Şükür Kılıç, Dokuz Eylül Üniversitesi olarak gençlerin bilimsel düşünme becerilerini geliştiren çalışmaları desteklemeye devam edeceklerini ifade etti. Sergide yer alan projelerin; yapay zekâ, yenilenebilir enerji, biyomedikal teknolojiler ve sürdürülebilirlik gibi güncel ve stratejik alanlara odaklandığı belirtildi.

Kılıç, projelerin ortaya çıkmasında emeği bulunan öğrencileri, danışman öğretmenleri ve okul yöneticilerini tebrik ederek, bu tür organizasyonların bilimsel üretim kültürünün gelişmesine önemli katkı sağladığını vurguladı.

Program yoğunluğu nedeniyle açılış törenine daha sonra katılan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Bayram Yılmaz, törenin ardından sergi alanını gezerek öğrenci stantlarını ziyaret etti. Öğrencilerle birebir görüşen Rektör Yılmaz, projeler hakkında bilgi aldı ve yarışmaya katılan tüm öğrencilere başarı dileklerini iletti.

TÜBİTAK öncülüğünde düzenlenen bu tür bilimsel etkinliklerin, araştırma kültürünün yaygınlaşması ve nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesi açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekilen programda gençlerin erken yaşta bilimsel üretim süreçlerine dâhil edilmesinin Türkiye’nin geleceği açısından kritik bir rol oynadığı ifade edildi.

Türkiye genelinde yaklaşık 30 bin projenin başvurduğu yarışmada, bölge sergilerine katılmaya hak kazanan 1.200 proje arasından seçilen 100 çalışma, Türkiye finallerine yükselmek için jüri karşısına çıkacak. Dört gün sürecek serginin ödül töreni ise 12 Şubat’ta DEÜ Merkez Yerleşke Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilecek. Bölge derecesi elde eden öğrenciler, Türkiye finallerinde illerini ve okullarını temsil etme hakkı kazanacak.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Akan su yosun tutmaz
Sonraki Haber Başkan Tugay, mesaiye emekçi ile başladı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?