ANA SAYFA > ÇEVRE > SOKAK KAZILARI İÇİN ÖNCEDEN UYARI YAPILACAK

SOKAK KAZILARI İÇİN ÖNCEDEN UYARI YAPILACAK

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
SOKAK KAZILARI İÇİN ÖNCEDEN UYARI YAPILACAK

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni bir uygulamaya daha başlıyor. Vatandaşlara kent genelinde yapılan kazılardan “çalışma başlamadan önce” haber verilecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni bir uygulamaya daha başlıyor. Vatandaşların kent genelinde yapılan kazılardan “çalışma başlamadan önce” haberdar olarak önlem alması amacıyla, ruhsatlandırılacak tüm kazılarda yatırımcı kuruluşlar tarafından (TEDAŞ, İZSU, İZMİRGAZ, GEDİZ Elektrik, Süperonline vb.) vatandaşların bilgilendirilmesi zorunluluğu getiriliyor. Altyapı Hizmetleri Daire Başkanlığı’nın önerisi ile toplanan AYKOME (Altyapı Koordinasyon Merkezi) Genel Kurulu'nda oybirliği ile alınan karar uyarınca, artık kazı yapacak altyapı kuruluşları, gelişen teknolojiyi etkin bir şekilde kullanarak vatandaşı zamanında bilgilendirecek.
Bundan böyle AYKOME tarafından ruhsatlandırılacak tüm kazılarda, çalışmaları yapacak olan ilgili alt yapı kuruluşu; afiş, pankart, broşür, muhtarlık semt birimi panoları, basın, elektronik posta, kısa mesaj (SMS) ve internet gibi çeşitli yöntemler kullanarak vatandaşları bilgilendirecek. Alınan karar doğrultusunda duyurular, işe başlamadan önce çalışmalardan etkilenecek tüm vatandaşları (mahalle, sokak, apartman) kapsayacak şekilde yapılacak. Ayrıca çalışmanın içeriği, sorumlu kuruluşun kim olduğu, çalışmanın başlangıç-bitiş tarihleri, şikayet-talep için muhatap iletişim bilgilerinin de bu duyuru içinde yer alması isteniyor. Yatırımcı alt yapı kuruluşlarının söz konusu karara uyup uymadığı da, İzmir Büyükşehir Belediyesi Alt Yapı Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından etkin bir şekilde takip edilecek ve eksiklik tespit edilen yatırımcı kuruluşlara gerekli uyarı ve işlemler yapılacak.

Önceden önlem
 Vatandaşların kent içindeki günlük yaşamını kolaylaştırmak için hayata geçirilen bu yenilikçi uygulama sayesinde; koordinasyonsuz kazıların kontrolü ve yapılan çalışmalardan sorumlu altyapı kuruluşunun doğru bilinmesi de olanaklı hale gelecek. Bu uygulama sayesinde, vatandaşların ilgili kurumdaki muhatapların iletişim bilgilerine doğrudan ulaşarak sorun ya da talebini bildirmesi de hedefleniyor. Altyapı kazılarının sorumlularının çalışma başlamadan önce bu bilgileri etkin bir şekilde duyurması, vatandaşların kazıların olumsuz sonuçlarından en az etkilenebilecekleri önlemleri önceden alabilmesini de sağlayacak.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDE BÖCEK BULUNDU!..
Sonraki Haber VE SERDAR ORTAÇ EVLENDİ

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?